Lifestyle

Samsung S9 – performanse, uporedne cene i jedna mana

Samsungov mobilni telefon S9 i S9 plus ima performanse i specifikacije nadmašuju sve što je kompanija Samsung uspela da predstavi. Reč je o najboljem Samsung Galaxy Note do sada. Ova recenzija S9 sadrži performanse telefona, cene u slobodnoj prodaji i kod MTS, Telenor i Vip mobilnih operatera.

Performanse

Dolazi sa još većim ekranom u odnosu na Galaxy 7. Samsung S9 ima najbolji displej među telefonima ove vrste, veličine 6,2“. Veličina memorije je 128 GB u osnovnom modelu, a dostupan je model i sa 512 GB. Ukoliko izaberete i neku veću memorijsku karticu možete dobiti ukupnu memoriju telefona i do 1 Tb.

Baterija je veća nego ikada, 4000 mAh sa podrškom za brzo i bežično punjenje. Oznaka DUOS nam govori da se mobilni telefon S 9 plus može koristiti ili za dve sim kartice ili za mirko SD kartice.

samsung-galaxy-note-9

Ono na šta većina nas obraća pažnju kod telefona jeste kvalitet fotografije i kamere. S9+ i ovde nadmašuje svojim karakteristikama. Glavna kamera sa 12 megapiksela omogućava pravljenje fenomenalnih fotografija i video zapisa u rezoluciji do čak 2160p (3840×2160 pix). Slow motion nudi usporen snimak od 240 fps pa do fantastičnih 960 fps, kako bi vaši snimci dobili na autentičnosti i kreativnosti.

Samsung S9 je vodootporan i otporan na prodore čestice prašine. Nakon što su potpoljeni u 1,5 m vode, posle pola sata Galaxy Note i olovka S Pen mogli su nastaviti sa radom.

S 9 plus ima pametno skeniranje gde prepoznaje lice, kao i skeniranje zenice oka ili otisak prsta. Uz ovaj mobilni telefon ćete uvek biti zaštićeni od nepoželjnog tuđeg rukovanja i pristupa vašim informacijama. Uz pomoć olovke S Pen možete kontrolisati prednju i zadnju kameru, a brza dva klika će snimiti fotografiju i sa malo veće udaljenosti.

Ipak, i ovaj model ima boljku svojih prethodnika iz Samsung familije. Noćni snimci 4K kamere i dalje imaju zamućenost, i pored solidne rasvete.

Cena za Samsung S9

Za sada se mobilni telefon Samsung S9 plus može pronaći u slobodnoj prodaji u svim bolje opremljenim prodavnicama mobilnih telefona. Takođe, telefon Samsung Galaxy možete uzeti i preko ugovora za mobilne operatere s tim što tada cenu plaćate preko računa za mobilni telefon.

Polovan telefon još nismo pronašli u slobodnoj prodaji, stoga ne možemo da ponudimo odnos cena naspram novog S9.

Slobodna prodaja

Samsung Galaxy S9 u slobodnoj prodaji(bez ugovorne obaveze) se može naći po ceni od 525 €845 € ili 990 € ukoliko izaberete telefon sa manjim displejem od 5.8“. Ukoliko se ipak opredelite za Samsung S9+ cena je nešto veća odnosno oko 995 €.

MTS

U MTS poslovnici cena uređaja Samsung S9 iznosi 113.400 RSD uz  ugovor na 2 godine. Tada je mesečna naknada 700 RSD, uz dodatak 100 minuta ka svim mrežama i 100 besplatnih SMS poruka. Internet u ovom paketu je ograničen na 256 MB. Sa većim paketom raste i mesečna naknada dok se cena telefona S9 smanjuje.

Telenor

Cena Samsunga S9 u Telenor ekspozituri iznosi  94.320 RSD. Uređaj možete uzeti na 12 ili 24 meseca. Ukoliko se opredelite za ugovor na dve godine, mesečni iznos će vam biti 5.129 RSD (mobilni telefon + tarifa). Postoje i druge tarife u zavisnosti od potrebe pretplatnika.

Vip

Samsung S9 u Vip-ovoj poslovnici pri registovanju Vip-ovog pripejd broja iznosi 104.690 RSD. Ovaj iznos se odnosi na maloprodajnu cenu. Ukoliko želite da mobilni telefon dobijete uz određene tarife, možete da se opredelite za neku koja će najviše odgovarati vašim troškovima. Tada pravite odnos mesečnog iznosa računa naspram cene mobilnog telefona.


Izbor je na vama. U svakom slučaju Samsung Galaxy S9 i S9+ su najnovija generacija ovog vida tehnologije. Omogućiće vam lakši pristup željenim podacima, brz i dugotrajan operativni sistem i bateriju. Uz Samsung S9 definitivno možete biti povezani sa svima, na pravi način i u pravo vreme.

POVEZANO: Mobilni telefon koji nas je ostavio u čudu košta samo 23 evra (VIDEO)

 

Irma Mićanović

Večiti sanjar, veruje u dobro u ljudima, a svet posmatra kroz šarene naočare. Poklonite joj dobru knjigu i bićete na spisku njenih najboljih prijatelja, celi život. U sledećem životu želi da živi u svetu Terija Pračeta.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
89 Shares
Share via
Copy link