Magazin

Muzika, pesma, zvona na razglasu i 1 sasvim obična sahrana u Somboru (VIDEO)

sahrana-u-somboru

Snimak sa sahrane u Somboru na kojem se ljudi vesele i igraju oko posmrtnog kovčega, izazvao je različite reakcije na društvenim mrežama. Kako „Blic“ saznaje, snimak veselja uz kovčeg preminule žene sačinjen je pre tri dana.

Sve se odigralo na Velikom katoličkom groblju u tom gradu i u pitanju je bila poslednja želja pokojnice.

– Porodica koja je organizovala sahranu je izjavila da je to želja pokojnice što nije neuobičajeno. Inače, oni su angažovali i sveštenika. Takav je običaj, rekli su da ako je želja pokojnika treba prvo da se provesele. Sve ukupno, sa sveštenikom, ispraćajem i zvonima, trajalo je 45 minuta. Nije bilo drugih sahrana toga dana, nikome nisu smetali, bili su sami i proveselili su se unutar kapele, dok je na groblju bilo sve uobičajeno. Tražili su i zvona na razglas – kaže Somborac upoznat sa ovim slučajem.

Navodno orkestar, za koji se čuju pohvale na snimku, nije iz Sombora, a kako nezvanično saznajemo, da je kojim slučajem kratko i neobično žustro veselje u kapeli uznemirilo građane ili poremetilo neku drugu sahranu, pogrebnici bi sigurno reagovali i ne bi dozvolili glasnu muziku i uzvike koji liče na vašarsko veselje.

Na snimku se vidi kako, u početku, dve osobe u crnini, starija i mlađa, stoje na postolju tik uz sam kovčeg, starija u jednom momentu sedi na njemu, potom se čak i penje, a svi se zajedno vesele kao da su na svadbi ili u kafani.

Uz ove numere Srbi najčešće odlaze na večni počinak

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


10 Shares
Share via
Copy link