Koronavirus

Ruska vakcina protiv koronavirusa radi i od kraja oktobra će započeti masovnu vakcinaciju

Dok neki istraživački centri odlažu testiranje vakcine zbog zdravstvenog stanja ispitanika, Rusi saopštavaju da će masovna upotreba njihove vakcine “Sputnjik V” početi od kraja oktobra.

Rusija je 11. avgusta postala prva zemlja na svetu koja je registrovala vakcinu protiv korona virusa, pod nazivom “Sputnjik V”.

Masovna upotreba vakcine protiv koronavirusa “Sputnjik V” u Rusiji mogla bi početi od kraja oktobra ili početka novembra, saopštio je direktor Ruskog fonda za direktna ulaganja Kiril Dmitrijev.

On je rekao da će proizvodnja vakcine biti primarno usmerena na pokrivanje potražnje u Rusiji, pa se nada da će ruska vakcina na Bliskom istoku dobiti odobrenje za upotrebu u novembru.

Rusija je 11. augusta postala prva zemlja na svetu koja je registrirala vakcinu protiv koronavirusa, pod nazivom “Sputnjik V” koju je razvio Istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, prenosi N1.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima počela su ispitivanja na ljudima ruske vakcine protiv kovida-19, nakon pokretanja proba u Belorusiji.

Očekuje se da će u bliskoj budućnosti početi i ispitivanja vakcine u Venecueli.

Koronavirus živi čak četiri nedelje na telefonu, na igralištu i na novcu kojim plaćamo hleb

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

Share via
Copy link