Recepti

Tradicionalni recept za rusku salatu, drugačiji od onog na koji smo navikli

ruska
Foto: Shutterstock

Ruska salata je nezaobilazna za vreme praznika, na slavama i svim ostalim slavljima, a pravi se lako i jednostavno.

Tradicionalni recept za rusku salatu je malo drugačiji nego što smo navikli. Evo kako se ona pravi u Rusiji:

Iseći najsitnije 150 grama šunke, 200 grama telećeg pečenja i 100 grama pilećeg mesa, kuvanog, pečenog ili prženog.

Skuvati 5 krompira, 4 šargarepe, 1 malu glavicu karfiola i jedno jaje.

Oljuštiti 4 mala kisela krastavca.

Iseći sve što sitnije.

Dodati 250 grama konzervisanog graška, 25 grama kapri i iseckanog peršunovog lišća.

Pomešati sve zajedno sa mesom, posoliti i pobiberiti.

Uzeti pola litre hladnog ulja i dodavati žumancima kap po kap, neprekidno mešajući. Kada majonez bude dovoljno gust, dodati dok od pola limuna i mešati dalje.

Podeliti majonez na dva dela. Razblažiti jedan deo sa pola kafene šoljice vode i pomešati sa spremljenom salatom.

Staviti salatu u posudu i premazati drugim, gušćim delom majoneza.

Ukrasiti salatu kolutićima kiselih krastavčića, mariniranim pečurkama, višnjama, graškom i služiti.

Izvor: Lepote Srbije

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ko su Šopi iz naziva najpopularnije balkanske salate i gde ih danas najviše ima?

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link