Magazin

RTS je smislio genijalan način da i u vremenskoj prognozi pohvali vlast (VIDEO)

Ako ste kojim slučajem u sredu uveče gledali informativni program Javnog servisa, možda vam je za oko zapao pokušaj “suptilnog” reklamiranja gondole na Kalemegdanu, i to bez ikakvog jasnog obeležja da je u pitanju reklamni program, piše Noizz.

Naime, voditeljka je gledaocima prvo saopštila kakva je temperatura vremena širom zemlje, a onda, bez ikakvog upozorenja, prešla na hvalospev o gondoli, nakon čega se ponovo vraća na – vremensku prognozu.

Nema mnogo poente da vam prepričavamo – pa vam predlažemo da sami odgledate kako se javni servis koristi za reklamiranje kontroverznog projekta gradske vlasti:

Zanimljivo je da je voditeljka zaboravila da u sklopu priče o gondoli spomene da je oko 14.000 ljudi potpisalo peticiju protiv njene gradnje.

Zaboravila je da kaže i da se koalicija stručnih udruženja, naučnih instituta i obrazovnih katedri za očuvanje kulturnog nasleđa u Srbiji pobunila protiv gradnje jer se na taj način “devastira i obezvređuje Beogradska tvrđava, koja je zaštićena kao nepokretno kulturno dobro od izuzetnog značaja za Srbiju i koju je upravo Republika Srbija stavila na Tentativnu listu za UNESKO Listu svetske baštine”.

“Podvlačimo da bi, imajući u vidu važnost i kompleksnost kulturnog dobra Beogradska tvrđava, svaka intervencija koja nije u skladu sa njenim potpunim, integrativnim očuvanjem, značila nepovratni i nenadoknadivi gubitak za sadašnje i buduće građane Beograda, Srbije, Evrope i sveta”, navedeno je u dopisu koji je koalicija vrhunskih stručnjaka dostavila na adrese nekoliko ministarstava.

Za to se, dabome, nije našlo mesta u ovoj preterano informativnoj vremenskoj prognozi. Kao ni za činjenicu da je zbog tog projekta posečeno nebrojeno stabala, među kojima je i mnogima omiljeno staro drvo na Kalemegdanu.

Možda je vreme sunčano, ali nama je definitivno pao mrak na oči.

Filmska najava RTS-a krije poruku narodu koja sigurno nije bila slučajna

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

192 Shares
192 Shares
Share via
Copy link