Izbori 2020 Srbija

Romi se pobunili: Glasali smo za SNS i nisu nam još platili, a obećali su. Oni su proneverili naše pare

Romi Vranje
Foto: RTV Vranje

Romi iz Vranjske banje pobunili su se protiv naprednjačkog aktiviste, takođe Roma, Ivice Imića koga optužuju za proneveru para za glasanje, saznaju InfoVranjske iz izvora među Romima u Vranjskoj Banji.

– Imić je proneverio novac namenjen glasačima SNS, još nije isplatio ljude kojima je obećan novac ako glasaju za naprednjake. Najveća prevara je vezana za pripadnike Protestantske crkve u naselju Ogoš, gde je proneverio 6.000 evra namenjenih glasačima, Romima “protestantima” – navodi sagovornik InfoVranjskih.

On je  novinaru priložio svoje podatke i potpisao priznanje da su to njegove reči.

Po ovom izvoru, “nezadovoljni Romi, protestanti, ali i ostali, svakodnevno «jure» Imića za obećani novac”.

– Nema dana da ga ne pritisnu naši Romi, kažu, obećao si da ćemo ako glasamo za SNS dobiti pare, a para nema, pa te pitamo, Imiću, gde su naše zarađene pare, jer smo glasali po dogovoru – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Izvor tvrdi “da je Imić za svadbu sina dobio «apanažu» od SNS”.

– Od stranke je dobio 120.000 dinara za rakiju, kada je ženio sina, SNS ga je nagradila za “zasluge”, bolje reći, lopovluk i prevaru Roma – gnevno zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

On posebne primedbe stavlja na teret i Zvezdanu Ramiću, vodećem romskom naprednjaku u Vranjskoj Banji.

– Ramić je prigrabio sve moguće funkcije, potpredsednik je Nacionalnog saveta Roma, predsednik NVO Romskog kulturnog centra, član Saveta za socijalna pitanja u SNS, učitelj romskog jezika u banjskoj osnovnoj školi, član Odbora za projekte Grada Vranja i odbornik u Skupštini Gradske opštine Vranjska Banja!? A to je neviđeni sukob interesa, ili ne – pita se sagovornik InfoVranjskih.

Izvor: InfoVranjske/S.Kostić

Vi na glasanje, mi vama asfalt: Kukulovce posle najave bojkota dobilo ultimatum

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


387 Shares
387 Shares
Share via
Copy link