Izbori 2020 Srbija

Romi se pobunili: Glasali smo za SNS i nisu nam još platili, a obećali su. Oni su proneverili naše pare

Romi iz Vranjske banje pobunili su se protiv naprednjačkog aktiviste, takođe Roma, Ivice Imića koga optužuju za proneveru para za glasanje, saznaju InfoVranjske iz izvora među Romima u Vranjskoj Banji.

– Imić je proneverio novac namenjen glasačima SNS, još nije isplatio ljude kojima je obećan novac ako glasaju za naprednjake. Najveća prevara je vezana za pripadnike Protestantske crkve u naselju Ogoš, gde je proneverio 6.000 evra namenjenih glasačima, Romima „protestantima“ – navodi sagovornik InfoVranjskih.

On je  novinaru priložio svoje podatke i potpisao priznanje da su to njegove reči.

Po ovom izvoru, „nezadovoljni Romi, protestanti, ali i ostali, svakodnevno «jure» Imića za obećani novac“.

– Nema dana da ga ne pritisnu naši Romi, kažu, obećao si da ćemo ako glasamo za SNS dobiti pare, a para nema, pa te pitamo, Imiću, gde su naše zarađene pare, jer smo glasali po dogovoru – kaže sagovornik InfoVranjskih.

Izvor tvrdi „da je Imić za svadbu sina dobio «apanažu» od SNS“.

– Od stranke je dobio 120.000 dinara za rakiju, kada je ženio sina, SNS ga je nagradila za „zasluge“, bolje reći, lopovluk i prevaru Roma – gnevno zaključuje sagovornik InfoVranjskih.

On posebne primedbe stavlja na teret i Zvezdanu Ramiću, vodećem romskom naprednjaku u Vranjskoj Banji.

– Ramić je prigrabio sve moguće funkcije, potpredsednik je Nacionalnog saveta Roma, predsednik NVO Romskog kulturnog centra, član Saveta za socijalna pitanja u SNS, učitelj romskog jezika u banjskoj osnovnoj školi, član Odbora za projekte Grada Vranja i odbornik u Skupštini Gradske opštine Vranjska Banja!? A to je neviđeni sukob interesa, ili ne – pita se sagovornik InfoVranjskih.

Izvor: InfoVranjske/S.Kostić

Vi na glasanje, mi vama asfalt: Kukulovce posle najave bojkota dobilo ultimatum

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

387 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap