Magazin Srbija

Andrej ima 16 godina i violinom izmamljuje osmehe i suze

Andrej Zoćević
Foto: Printskrin / 150 Minuta

Srednjoškolac Andrej Zoćević (16) iz Čačka svoje slobodno vreme provodi uveseljavajući sugrađane. Sa violinom na ramenu izmamljuje i osmehe i suze uz zvuke serenade i sve to zarad – lepog gesta.

– Bilo mi je lepo, predivno! Svira dečko odlično, ovako se nekad moj muž udvarao, pevao je pesme razne i mene je to privlačilo – priseća se Dragica Žunjić iz Čačka slušajući Andrejevu muziku.

Mene ostali zovnu, kažu da im odsviram nešto, na primer, za rođendan ili druge posebne prilike. Dođem, oni izađu, ja im lepo odsviram serenadu – kaže mladić za „Prvu“.

Muzika je njegova najveća ljubav od malih nogu, pa sada kao učenik srednje muzičke škole vežba i po nekoliko sati dnevno. Odlučio je da svoj talenat podeli sa drugima i to potpuno besplatno.

– Ja ne naplaćujem to uopšte, samo ako dobijem bakšiš – to uvek dobro dođe. Ali dolazak uopšte ne naplaćujem, to je više kao neki lep gest – kaže Andrej.

Punu podršku pružaju mu i prijatelji, koji obožavaju da slušaju kako Andrej izvodi njihove omiljene pesme.

– Voli da obraduje svoje drugare i mi obožavamo kada ga čujemo – kaže Andrejeva drugarica Dunja Srdanović.

Najveća nagrada, umesto novca, za ovog mladića su osmesi na licu ljudi i emocije koje probudi svojom violinom, te na taj način zauvek ostaje deo njihovih najlepših uspomena.

Izvor: Blic.rs

„Priča o Vasi Ladačkom“ na švedskom: Skandinavski muzičar Đoletu u čast (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

31 Shares
Share via
Copy link