Putovanja Srbija

Romatični vikend u Srbiji

U današnjem brzom vremenu svakodnevnica većine ljudi jeste jurnjava, žurba i stres na dnevnom nivou. Upravo zbog toga, danas možda i više nego ranije, neophodno je zastati i dozvoliti sebi prekopotreban odmor. Ukoliko imate nekoga sa kim bi voleli da podelite taj odmor, tim bolje jer u dvoje je sve lakše. Srećom, Srbija je zaista bogata skrivenim i prelepim lokacijama koja su savršena za vaš dvodnevni beg od stvarnosti. U nastavku vam nudimo nekoliko mesta koja su idealna za romantičan vikend sa voljenom osobom.

Vrnjačka Banja

Jedno od najlepših i najromantičnijih mesta u Srbiji koje rado preporučujemo svim parovima jeste svakako ova prelepa banja smeštena u centralnom delu Srbije, na 200 km južno od prestonice. Pored toplih, lekovitih voda, zelenila bujne prirode i prelepo uređenog parka, Vrnjačka Banja nudi svojim gostima idealan romantičan odmor u dvoje jer je u ovoj popularnoj banji sve u znaku ljubavi.

Most ljubavi

Ukoliko se odlučite da svoj romantični vikend provedete u Vrnjačkoj Banji onda je čuveni most ljubavi apsolutno nezaobilazno mesto za vas i voljenu osobu. Ovaj most već decenijama slavi ljubav na jedan veoma poseban način. Stotine i stotine parova redovno dolazi tokom cele godine upravo na ovaj most da zaključa i ovekoveči svoju ljubav. Most je danas prepun hiljadama zaključanih katanaca koji su se isprepletali na njegovim ogradama i predstavljaju jednu specijalnu odu ljubavi i posvećenosti. Sve što vam treba jeste katanac, ključ i vaša ljubav ostaće zapamćena simbolično na Mostu ljubavi.

Vožnja fijakerom

Ovaj gradić prosto odiše prijatnom atmosferom i gotovo je svaki njegov kutak prožet romantičnom pričom, tako da smo sigurni da će barem deo te tople atmosfere preći i na vas. U tome od velike pomoći može biti i čuvena vožnja fijakerom. Pored toga, ovo je i dobra prilika da upoznate sve lepote i znamenitosti Vrnjačke banje, uživajući u društvu voljene osobe. Nakon što zapečatite vašu ljubav na Mostu ljubavi, tradicionalni fijaker čekaće vas odmah pored mosta, spreman da vas otisne u pravu, romantičnu vožnju kroz najlepše delove banje.

Gradski park Vrnjačka Banja


Ovaj lepo uređen i sređen park jedno je od predivnih i centralnih mesta Vrnjačke Banje i idealano je mesto za duge, romantične šetnje u dvoje. Ovaj park važi za jedan od najlepših u celoj Srbiji. Samim tim pružiće vam dovoljno vremena da se povežete i odmorite sa svojom voljenom osobom i da u potpunosti uživate u svom romantičnom vikendu. Gradski park je ispunjen zelenilom i raznobojnim, cvetnim aranžmanima. Vrnjačka Banja je mislila na svoje zaljubljene posetilace tako da je opština napravila niz autentičnih kućica u kojima se možete odmoriti. Naš savet je i da posetite deo parka u kome se nalazi predivni Japanski vrt sa mnoštvom neobičnih biljnih vrsta, ostrvcetom i nestvarnim vodopadom. Ovaj bajkovit park zaista ima sve što je neophodno za idelan romantičan vikend.

Nacionalni park Tara

Pravi dragulj zapadne Srbije, planina koja odiše lepotom i prirodnim bogatstvima, Tara je prelepa destinacija za romantični vikend u dvoje. Tirkizna jezera i nestvarni vidikovci, kao mir i tišina, učiniće vaš romantični vikend nezaboravnim i ovde možete pronaći privatnost i odmor. Tara ima mnogo toga lepog da ponudi, ovde je priroda još uvek ostala očuvana i netaknuta i upravo na ovoj planini možete pronaći sve što je potrebno za najlepši vikend sa voljenom osobom.

Nestvarni vidikovci

Iako je poznata po mnogim lepotama, zelenilu bujne prirode koja ovde neobuzadno raste, Tara je možda najpoznatija po svojim prelepim vidikovcima zbog kojih ćete imati utisak da vam je čitava Tara prosto na dlanu. Jedan od popularnih vidikovaca je Banjska stena. Ovo je ujedno i jedno od najposećenijih mesta u celoj Srbiji. Ovaj vidikovac je dobio ime po turskoj reči Banja – mesto sa toplom vodom. Vrela sa toplom vodom, koja su izbijala u podnožju vidikovca, potopljena su izgradnjom jezera Perućac. Banjska stena nalazi se na 1065. metaru nadmorske visine. Put do njega je nalik pravom lavirintu prirode, okružen zelenilom, koje čitav prostor ispunjava čistim vazduhom. Idelano je mesto i za romantične parove jer odavde možete imati magičan pogled na kristalno plavu površinu vode iz jezera koja protiče niz planinsku padinu. Pored jezera ugledaćete i vijugavi kanjon planinske reke Drine. Vidikovac je mnogo lepo uređen, ograđen je i u okolini se nalazi drvena klupica za sedenje, tako da vaša voljena osoba i vi dugo možete da uživate u ovom pogledu. Ovo je svakako jedno od najromantičnijih mesta u Srbiji, tako da ga obavezno posetite.

Romantične šetnje

Mislimo da je malo šta lepše i više romantično od duge šetnje sa voljenom osobom u nestvarno lepom, prirodnom ambijnetu koje vam jedino planina Tara može pružiti. Tara ima nekoliko uređenih staza i sve su dobro obeležene. Imate na raspolaganju  i nekoliko ruta, u zavisnosti od toga da li želite da osetite pravu diviljinu ove neukrotive planine ili više volite da uživate u lepotama i čarima njenih malo kultivisanijih delova. Šta god da izaberete, priroda i okolina Tare će vas ostaviti u potpunosti bez daha.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao i dao neke dobre predloge ukoliko ste se dvoumili kuda je najbolje zaputiti se sa voljenom osobom. Želimo vam da vaš romantični vikend u dvoje prođe baš onako kako ste želeli i planirali, a ukoliko vas zanima gde možete pronaći veći broj romantičnih lokacija u Srbiji, naša je preporuka da pročitate i blog  Romantična mesta u Srbiji.

Share via
Copy link