Srbija

Rio Sava: Rio Tinto nema veze niti nije povezano lice sa kompanijom Jadar Lithium, niti radi na istraživanju koje se sprovodi u Požegi

Tinto
Foto: eKapija

Firma Rio Sava Exploration d.o.o. reagovala je na tekst u kome navodimo da kompanija Rio Tinto u tajnosti planira izvođenje radova na teritoriji Požege, objavljen 11. aprila.

U demantu koji su nam uputili navode da je došlo do grube greške dovođenja u vezu kompanije Rio Tinto sa kompanijom Jadar Litijum, te da između njih ne postoji nikakva veza.

Ovim putem, prenosimo njihov demant:

Povodom teksta koji je objavljen na vašem sajtu luftika.rs, 11. aprila 2021. godine u 19h, pod naslovom „Rio Tinto u tajnosti planira i drugi rudnik u Srbiji, početak radova kod Požege 17. aprila“, želimo da ukažemo na grubu grešku u navodima autora. Naime, u tekstu se između ostalog navodi “…kompanija „Jadar Lithium“ d. o. o. (Rio Tinto) namerava da otvori rudnik litijuma…“ odakle se nameće zaključak da je kompanija Jadar Lithium deo kompanije Rio Tinto.

Ovi navodi nisu tačni, dve kompanije su posebni entiteti i kompanija Rio Tinto nema veze niti nije povezano lice sa kompanijom Jadar Lithium, niti radi na istraživanju koje se sprovodi u Požegi.

Molimo vas da na vašem sajtu objavite tačnu informaciju.

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link