Horoskop Horoskopski znakovi

10 stvari koje možete razumeti samo ako ste Riba: Saosećajnost, osetljivost i druga prokletstva

Ako ste rođeni između 18. februara i 20. marta, vi ste Riba. Ribama vladaju i Jupiter i Neptun, vrlo ste osetljivi i vaše snažne emocije vas uvek guraju ka razumevanju svojih različitih osobina.

Ispunjenje pronalazite u pomaganju ljudima i stvaranju čvršćih veza sa drugima, ali možda ćete morati da se setite da s vremena na vreme zaštitite svoju energiju. Največi lični napredak u vašem slučaju nastaje kada odvojite vreme za sebe i svoju samoću.

Verovatno vam treba puno vremena za sebe

Više ste introvertni, a učestvovanje u ogromnim grupnim druženjima često vam se čini vrlo iscrpljujućim. Čak i ako volite druženje sa prijateljima, možda nije loše da svoje vreme za druge vremenski ograničite. Vama treba da budete sami kako biste napunili baterije i osećali se sveže.

Želite da se venčate sa nekim nakon prvog sastanka

Kad vam se neko sviđa, verovatno u glavi gradite romantičnu fantaziju o vezi. Često možete pronaći sebe kako zamišljate budućnost s nekim pre nego što ga zaista i upoznate. Važno je da pristupite upoznavanju realnije i da budete svesni bilo kakvih „crvenih zastavica“ koje vam druga osoba pokazuje.

Lako upijate tuđu energiju

Skloni ste opštem raspoloženju oko sebe i možda ćete moći da osetite kada neko ima slobodan dan ili se oseća loše. U bilo kojoj atmosferi u kojoj se nalazite verovatno utiče na vas mnogo više nego na druge. Ponekad će vam možda biti teško da razlikujete šta su tuđe emocije od onoga što su vaše.

Imate kreativnu stranu

Cenite umetnost i lepotu i verovatno volite da se dobro obučete ili provodite vreme pažljivo ukrašavajući svoj dom. Možda ste takođe puni kreativnih ideja ili imate neku vrstu umetničkog hobija kojem se možete okrenuti u situacijama kada vam treba oslobađanje od stresa. Pokušajte da prirodno izrazite svoje emocije kreativnim pisanjem, umetničkim delima ili muzikom.

Volite da razgovarate o duhovnim i mističnim temama

Možda ste osoba iz grupe prijatelja koja najviše zna o temama poput astrologije, vidovnjaka ili tarota. Veoma ste zainteresovani da razumete kako je vaš život povezan sa većim širom slikom oko vas. Takođe uživate tragajući za temama koje pomažu u objašnjavanju karakteristika vaše ličnosti kako biste razvili samosvest.

Veoma ste saosećajni i pažljivi, što je ponekad vaše prokletstvo

Mnogo svoje energije dajete drugima i uvek želelite da ste sigurni u to da se svi ostali osećaju dobro, bez da obratite pažnju i na sebe. Možete nekome davati i davati, samo da biste kasnije shvatili da nije bilo vredno sve vaše pažnje. Možda ćete morati naučiti kako postaviti granice i ponekad reći ne.

Veoma ste osetljivi

Verovatno ste osoba koja uvek prva zaplače tokom romantičnog filma ili biste mogli da se rastužite oko gotovo bilo čega. I najmanji gestovi su vam dirljivi. Teško vam je da svoja osećanja kontrolišete jer emocije mogu lako da vas preplave.

Imate jaku intuiciju

Često možete dobiti početni instinkt o određenim ljudima ili situacijama, što je teško zanemariti. U stanju ste samo da osetite stvari, posebno kada se neko ili nešto oseća osetljivo. Najvažnije odluke možete donositi na osnovu onoga što vam govore vaše emocije, čak i ako ne možete u potpunosti da objasnite zašto se tako osećate.

Volite da stvarate dublje veze

Volite da razgovarate sa ljudima, gde se potpuno otvarate jedni drugima i razgovarate o svojim emocijama ili prošlim iskustvima. Naročito kada ste u vezi, želite da se osećate potpuno povezani sa drugom osobom. Ne možete se stvarno povezati s nekim kad te emocionalne dubine nema.

Vaš posao može uključivati pomoć drugim ljudima

Možda postoji element vašeg posla u kome dajete savete drugima i pomažete im u rešavanju njihovih problema. Vi ste prirodni iscelitelj i lako vam je da učinite da se ljudi osećaju prijatno. Čak i ako ovi faktori nisu deo vašeg svakodnevnog posla, možda biste voleli da sa strane radite projekte za opšte dobro, piše Vogue.co.uk.

Ribe, Jarac i Vaga na proleće će pronaći svoju srodnu dušu i doživeti filmsku ljubav

Marija Jovanović

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

4.2K Shares
4.2K Shares
Share via
Copy link