Horoskop Horoskopski znakovi

Stiže najopasniji retrogradni Merkur u 2023. godini – 3 znaka će nadrljati, a 4 imati sreće

svadja

Istrošila vam se baterija na telefonu a očekujete važan poziv? Retrogradni Merkur! Pokvario vam se automobil pred putovanje? Retrogradni Merkur! Sreli ste bivšu ljubav a u tom trenutku ste bili u svom najgorem izdanju? Retrogradni Merkur!

Svi volimo da krivimo retrogradni Merkur za sve što pođe po zlu.

Istina je, međutim, da nije svaki retrogradni Merkur isti, a važnu ulogu igra znak u kom se nalazi. To određuje na koji način će uticati on na nas i na njegovu opštu vibraciju.

Na primer, od 21. aprila do 14. maja trajaće drugi retrogradni Merkur ove godine, a on će biti vrlo nezgodan jer se događa u tvrdoglavom znaku Bika i donosi opasnu energiju.

– Tokom određenih trenutaka, vibracija retrogradnog Merkura u Biku će se osećati sporom, kao da trčite kroz blato. To je zato što je Bik znak koji se sporo kreće, zemljani znak. U drugim trenucima, energija će delovati vrlo nestalno zbog umešanosti Urana ,planete strujanja – kaže astrološkinja Narajana Montufar, autorka knjige „Mesečevi znaci: Otključaj svoju nutrašnju moć svetla“.

Kako ona objašnjava, imaćemo osećaj da se vozimo sve vreme kočeći, a odmah potom da jurimo ogromnom brzinom.

Zbog svega toga možemo delovati pomalo zbunjeno i dezorijentisano, ali ako usvojimo prave strategije možemo dobiti prilično zanimljiv uvid koji će nam pomoći da rastemo i razvijamo se i tokom i posle retrogradnog Merkura.

Ko (ne)će imati sreće tokom retrogradnog Merkura? Kako ističe Narajana Montufar, najteže će biti pogođena tri znaka:

Bik
Lav
Škorpija

Prema njenim rečima, Merkur ih izaziva da se predomisle i sagledaju stvari drugačije.

S druge strane, koristi od retrogradnog Merkura mogli bi da imaju:

Ribe
Rak
Devica
Jarac

Kako ističe Narajana, Merkur i Uran pomoći će im da promene ustaljene šablone i reše svoje probleme.

Saveti za preživljavanje retrogradnog Merkura u Biku 2023. godine:

Čuvajte elektronske naprave

Ovaj retrogradni Merkur će na početku biti u konjukciji s Uranom, a pošto je to planeta tehnologije, možemo da očekujemo da će se elektronski uređaji kvariti, da nam neke poruke neće stići ili ih nećemo videti na vreme i sl.

Ovakvi problemi često idu ruku pod ruku s retrogradnim Merkurom, a sada će biti još izraženije zbog Urana. Zato budite vrlo, vrlo pažljivi i i činite sve ono što je do vas: ne držite šolju kafe pored tastature, ne vadite telefon iz džepa po kiši, pazite da vam ne ispadaju iz ruke… makar toliko možemo!

Pripremite svoj budžet

Bik je znak s jakim vezama s novcem, pa će finansije biti važna tema u narednom periodu.

Obavezno pažljivo isplanirajte svoj budžet, odredite koliko ćete trošiti na šta i lakše ćete proći kroz naredne nedelje, a imajte u vidu da ćete verovatno biti uspešni jer vam je Bik vobar saveznik.

Usporite

Zahvaljujući dva glavna tranzita (Saturn prelazi u Ribe, a Pluton u Vodoliju), mart označava promenu u perspektivi i nivoima energije.

Da biste izbegli da vas retrogradni Merkur slomi i iscrpi, obavezno se posvetite sopstvenom opuštanju i usporite. Vodite više računa o svom telu i ishrani, spavajte što više možite, radite stvari koje vas opuštaju i kad god možete podelite pobaveze s drugima.

Izvor: Magazin Novosti

Večiti momci: U ova 3 horoskopska znaka najčešće se rađaju muškarci koji se „ježe“ na reč roditeljstvo

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

591 Shares
591 Shares
Share via
Copy link