Horoskop Horoskopski znakovi

Ovan, Devica, Vaga i Jarac osetiće najjači udar retrogradnog Merkura, životi će im biti pomereni iz temelja

zabrinuta devojka

Ne postoji planeta sa većom reputacijom u sferi retrogradnog od Merkura. Sledeći retrogradni Merkur počinje 9. septembra i traje do 2. oktobra i traži od nas da preispitamo svoju putanju i razjasnimo svoje odluke.

Iako će svi verovatno osetiti posledice na neki način, horoskopski znaci na koje je najviše uticao retrogradni Merkur u septembru 2022. čekaju neke intenzivnije prepreke.

Ovan

Ovaj retrogradni Merkur provodi većinu svog vremena u vašoj kući partnerstva što znači da ćete verovatno naići na neke prepreke u vezi ili na zbunjujuće probleme u komunikaciji sa svojim najbližim prijateljima. Stara neslaganja sa partnerom mogu se iznenada ponovo pojaviti i zahtevati dalju diskusiju, ili bi se prošli ljubavnici mogli vratiti na vaš radar, donoseći priliku za ponovno povezivanje ili zatvaranje.

Budite posebno oprezni u donošenju impulsivnih odluka ili preteranoj reakciji na retrogradne nezgode oko 18. septembra, jer je to vrhunac Merkurovog suprotstavljanja ekspanzivnoj planeti Jupiteru u vašem znaku. Iako Jupiter često donosi optimizam i sreću, ovaj napeti aspekt bi mogao da pojača efekte retrogradnosti i učini da nesporazumi izgledaju mnogo veći nego što jesu.

Devica

Bićemo usred sezone Device kada ova retrogradnost počne, tako da ćete kao neko rođen u znaku kosmičke devojke, garantovano osetiti astrološki intenzitet. Posebno kada se vaša vladajuća planeta Merkur vrati u vaš znak 23. septembra.

Prva polovina Merkurovog mesečevog hoda pogodiće finansijski aspekt što bi moglo da izazove odliv novca ili čak uludo ulaganje u nešto što je jednostavno „prodavanje magle“. Budite oprezni u pogledu toga kako trošite svoj novac, jer ćete možda otkriti da investicije koje sada gledate imaju neke nepoželjne skrivene veze.

Pored toga, dinamika odnosa i pitanje samopoštovanja mogu doći na razmatranje oko 26. septembra, kada se Merkur sretne sa ljubavnom planetom Venerom u vašem znaku. Dajte sebi malo prostora da istražite svoje misli o romantici, identitetu i vašim vrednostima i uverite se da je vaše srce u skladu sa glavom.

Vaga

Većina Merkurovog nadolazećeg okretanja će se desiti u vašem znaku pa se pripremite za ove retrogradne zabune koje treba da vas odvedu do suštine vašeg bića. Bavite se pitanjima samoizražavanja i identiteta, tako da je pravo vreme da razmotrite kako ste se predstavljali i komunicirali sa svetom.

Iako stvari mogu biti zbunjujuće, radujte se potencijalnom trenutku jasnoće kada se Merkur sretne sa Suncem u Vagi 23. septembra — na dan kada sezona Vage zvanično počinje. Ovo je svetla tačka u retrogradnom ciklusu, a takođe označava prekretnicu na ovom kosmičkom putovanju koje bi moglo da pomeri vaš fokus dublje ka unutra.

Od ove tačke pa nadalje, možete koristiti retrogradnost da se povežete sa svojom intuicijom. Vaša podsvest trenutno ima mnogo toga da podeli sa vama, čak i ako vam se čini da su poruke zbrkane, zato dajte prednost vremenu u kome možete da sedite sa svojim mislima. Kada se retrogradnost očisti, imaćete bolju predstavu o tome šta vaša duša pokušava da kaže.

Jarac

Profesionalni poduhvati su velika stvar za većinu ljudi, ali ovo posebno važi za hrabri i vredni zemljani znak kao što je Jarac. Ova retrogradnost bi mogla biti izazovna jer većinu svog puta provodi u vašoj moćnoj kući karijere i imidža u javnosti.

Budite oprezni kada su u pitanju potencijalne greške u komunikaciji na poslu i ponovo pročitajte e-poštu i pozivnice za sastanke pre nego što pritisnete „Pošalji“.

Ova retrogradnost vam takođe nudi priliku da kopate u svoj sistem verovanja i ponovo se povežete sa svojim višim težnjama. 27. septembra, i Merkur i Venera orijentisana na vrednosti formiraće harmoničan aspekt trigola sa transformacionom planetom Plutonom u vašem znaku, aktivirajući intenzivan osećaj fokusa i mnogo dubokih misli.

Ovo je sjajan trenutak da zakopate ispod površine prethodno zanemarenih problema.

Ova 4 znaka će do kraja 2022. ostvariti sve svoje želje, zvezde su na njihovoj strani

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

874 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap