Horoskop Ljubavni horoskop

Retrogradni Merkur udara svom snagom u decembru 2023. i pravi haos u ljubavnom životu ova 4 znaka

ljubavni par svadja

Ruska astrološkinja Julija Lifanova otkrila je kojim to znakovima horoskopa će se bivše ljubavi ponovo vratiti u život, a za sve će biti “kriv” retrogradni Merkur.

Mesec dana pre početka Nove godine počinje period retrogradnosti Merkura, koji je svoju putanju započeo 26. novembra, a u direktno kretanje konačno će ući do 18. januara 2024.

Ovaj period će biti posebno značajan za ljubav i to za četiri znaka horoskopa. “Duhovi prošlosti” im se vraćaju, stare ljubavi za koje su verovali da su zauvek završene, kucaju na vrata… Evo o kojim je to znacima reč…

Blizanci

Od kraja novembra Merkur će početi da se kreće kroz vaš sektor veza, ali će se na kraju okrenuti u suprotnom smeru do 30. decembra, što ukazuje na dug period aktivne komunikacije sa bivšom ljubavlju.

Ne samo da će vam se nekadašnji partner vratiti u život, već ćete i aktivno analizirati probleme u sadašnjoj vezi i vagati šta je za vas bolje. Konačna odluka će “pasti” do 17, 18. januara 2024.

Rak

Retrogradni Merkur će Rakovima vratiti bivše partnere kada krene retrogradno u znaku Jarca od 9. do 23. decembra, a zatim će do 7. i 8. januara konačno “razrešiti” stare nesporazume.

Ovo ukazuje na to da ćete duže vreme posvetiti razjašnjenju odnosa, što će se ticati vaših budućih planova i zajedničkih ambicija.

Verovatno će vam bivši partner ponuditi da pokušate ponovo, ali ovog puta ćete detaljno razgovarati o tome kako vidite ovu vezu.

Odluku ćete doneti do 11. januara za vreme mladog Meseca u Jarcu – tada je moguće da će bivši partner preduzeti neki korak koji će sve razjasniti.

Devica

Postoji mogućnost da vam se bivša ljubav vrati u život, što će umnogome uticati na vaš pogled na svet i pomoći vam da neke stvari odgonetnete i poboljšate.

Retrogradni Merkur u polju ljubavi u aspektu trigona sa Jupiterom u sektoru vrednosti će vam pokazati kakva vam je veza potrebna i šta zaista zaslužujete.

Kroz razgovor sa bivšim, mogli biste da donesete i važnu odluku, koja se najverovatnije neće ticati veze, već lično vas i vaše ljubavi prema sebi.

Kao da posmatrate nečiji tuđi život, videćete nešto što ranije niste primetili. Glavni intenzitet u komunikaciji očekuje vas od 9. do 3. decembra, a na mlad Mesec u Jarcu 11. januara mogli biste ponovo da uđete u romansu sa bivšim.

Lav

Očekuje vas dug period prisećanja, analiziranja, ne samo stare ljubavi i njegovog ponašanja, već i svojih grešaka. Pitanje koje će se nametnuti u tom periodu jeste – šta je to, zapravo, sreća?

Astrološkinja Julija kaže da će decembar biti mesec kada ćete doći do nekih filozofskih spoznaja o sreći, jer će retrogradni Merkur ući u vašu kuću ljubavi u novembru, a izaći će tek 17, 18. januara.

Njegova retrogradna petlja u ljubavnom sektoru od 24. decembra do 14. januara pružiće vam period dugih razgovora sa bivšim, a takođe će vam pomoći da spoznate šta je za vas idealna veza.

A da li se bivši uklapa u ovu viziju? Samo ćete vi imati odgovor na ovo pitanje.

Horoskop za decembar 2023: Koji datum donosi uspeh za vaš znak?

Izvor: Mondo

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link