Horoskop

Zbog retrogradnog Merkura u 2022. godini povampiriće se bivši – očekujte neočekivano

par-poljubac-momak-devojka

Merkur će ove godine biti retrogradan u četiri odvojena period pod svakim od tri vazdušna horoskopska znaka – Vodolije, Blizanaca i Vaga – sve dok ne stigne i poslednji meč sa ovim tranzitom, u znaku Jarca.

Skoro svi kada čuju da je u toku retrogradni Merkur odmah pomisle da su u problemu. Ali budite sigurni da se ovih perioda ne treba bojati.

Evo šta je retrogradni Merkur, šta može da izazove, i na kraju, šta možete očekivati.

Merkur je planeta komunikacije, i kao vladajuća planeta i za Blizance i za Devicu, ima mnogo toga za reći. Njegova energija se može opisati kao maštovita, brbljiva, otvorenog uma i kao veliki zagovornik multitaskinga.

Merkur vlada našim svakodnevnim izrazima, tehnologijom, ugovorima i odnosima svih vrsta. Kada na ove aspekte naših života utiče optička iluzija koja je naizgled retrogradno kretanje Merkura unazad, možemo doživeti kašnjenja, kvarove i pogrešnu komunikaciju.

Međutim, ovi retrogradni periodi nam donose plodne prilike da se oslobodimo naše potrebe za kontrolom i umesto toga počnemo da se predajemo.

Ako budemo u stanju da promenimo svoju perspektivu i na ove prepreke gledamo kao na prilike koje jesu, izaći ćemo na drugu stranu predstojećih retrogradnih sezona bolje nego što smo u njih ušli.

Vidite da ipak nije tako loše!

Koliko dugo je Merkur retrogradan?

Ako ste tip koji gubi smirenost zbog otkazanih planova, saobraćaja u špicu usred dana ili zbog kašnjenja leta, možda ćete želeti da ostanete kod kuće tokom sledećih datuma, jer je retrogradni Merkur 2022 u punom jeku u ovim periodima:

14. januar–3. februar u Vodoliji

10. maj–2. jun u Blizancima

9. septembar–2. oktobar u Vagi

29. decembar–18. januar 2023. u Jarcu

Kakvi su efekti retrogradnog Merkura?

Želećete da budete svesni šta govorite, pišete i potpisujete tokom ovih vremenskih perioda. Naučite kako da se nosite sa stresom, jer jasna komunikacija, čitanje sitnih slova i dolazak makar 10 minuta ranije će za sve vaše planove dobro doći. Očekujte neočekivano i imajte saosećanja za sebe isto koliko i za druge.

Možda ćete takođe primati poruke, ponoćne pozive i neobične DM-ove od bivših. Pošto su svi primorani da naprave pauzu, vi (i ljudi sa kojima ste povezani) možda ćete osetiti želju da ispunite ovu novootkrivenu vezu.

Nemojte postati žrtva promenljivih plima retrogradnog Merkura; ako planirate da se pozabavite starom vezom ili prijateljstvom, sačekajte dok se ne oslobodimo ovih mutnih retrogradnih voda.

Dakle, ako zaista želite da pokušate nešto, sačekajte da prođe period retrogradnosti Merkura da biste videli da li su vaša osećanja i dalje netaknuta, ili su samo bila pogrešno shvaćena fatamorgana retrogradnog Merkura.

Pokušajte da izbegnete započinjanje novih projekata, odnosa ili posla – i ako to učinite, uverite se da ste izuzetno upoznati sa svim dokumentima, ugovorima ili namerama.

Kada se povezujete i komunicirate sa drugima, budite strpljivi, jasni i otvoreni. Pokušajte da jasno iznesete svoju poentu dok pažljivo slušate šta druga osoba pokušava da prenese.

Blokirajte svog toksičnog bivšeg, ignorišite te pozive, a ako odlučite da se ponovo povežete sa ljudima iz svoje prošlosti, učinite to tek nakon što se setite zašto ste uopšte prekinuli veze sa njima.

Isključite se iz tehnologije koliko god možete i pokušajte da je ne učinite jedinim pouzdanim sredstvom komunikacije u ovim vremenskim okvirima. Očekujte da će vas mobilna mreža izneveriti, laptop će da “umre”, a automobil će imati problema sa paljenjem.

Planirajte život u skladu sa tim!

Ponovo se posvetite starim projektima koje ste spremni da završite i zapamtite kako da stignete tamo gde ste pošli bez GPS-a jer verovatno neće raditi.

Indijski horoskop otkriva da će Bik, Blizanci i Vaga biti najuspešniji u 2022. godini

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

495 Shares
495 Shares
Share via
Copy link