Lifestyle Novi Sad

Spasite sebe i druge: Br. 1 način da pobedite hrkanje zauvek

Hrkanje iliti specifična zvučna manifestacija koja nastaje tokom spavanja, postoji otkad je sveta i veka, ne bira pol, rasu ni imovinsko stanje, a zbog ovog (ne možemo reći „tihog ubice“ spavaćih soba) mnogi su se i razveli!

S druge strane, (među onima koji su još uvek zajedno), 25% partnera koji hrču – spava u odvojenim sobama. Da li nas uopšte čudi što je čak 30% anketiranih Francuskinja izjavilo kako bi više volele da ih muž vara nego da hrče?!

A da nisu samo muškarci ti koji hrču, pokazuju razna istraživanja, koja govore da čak 24% svetske populacije žena takođe spada u ovu grupu.

Generalno, procenat populacije hrkača na svetskom nivou raste s brojem godina starosti, te kod ljudi starijih od 60 godina dolazimo do brojki od 60% muških i 40% ženskih hrkača.

Činjenica je da je hrkanje medicinski i socijalni problem.

Zašto hrčemo?

Hrkanje, kao i slip apneja (sleep apnea) – prekid disanja tokom spavanja, uglavnom nastaju usled otežanog protoka vazduha kroz uske disajne kanale, izazvanog opuštanjem mekih tkiva. U stvari, dok spavamo, meko nepce, uvula (resica) i jezik su opušteni, čime se sužava protok vazduha, posebno na nivou ždrela.

Sprečeni dotok vazduha čini da povezano tkivo vibrira što dalje uzrokuje specifični zvučni fenomen koji zovemo hrkanje.

Slip apneja je još uvek nedovoljno istražena. Prema izveštaju o ispitivanju sna sprovedenog od strane Ministarstva za zdravlje Francuske, 85% – 90% pacijenata koji boluju od slip apneje se uopšte ne leči, a razlog leži u tome što su potpuno nesvesni da pate od ove bolesti!

Savetujemo Vam da se obratite Vašem lekaru i ispitate da li bolujete od ove neprijatne bolesti.

Kada hrkanje postane opasno po zdravlje!

Hrkanje je često povezano sa konstantnim zamorom, koji dalje može biti prouzrokovan slip apnejom (sleep apnea), odnosno opstrukcijom (prestankom) disanja tokom spavanja.

Slip apneja je uzrokovana istim principom kao i hrkanje, a dešava se tokom potpune opstrukcije disajnih puteva. Ovaj prekid disanja može da traje od 10 sekundi pa do čak 1 minute, a može se ponoviti i nekoliko desetina puta tokom jednog sata!

Hrkanje i slip apneja (sleep apnea) smanjuju nivo kiseonika u krvi i prouzrokuju nesvesna mikrobuđenja tokom noći. Ovo može stvoriti ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su: visok pritisak (hipertenzija), rak, infarkt, šlog, kardiovaskularne bolesti, depresija, zamor i pospanost, oštećen libido, dijabetes tipa 2, i značajno umanjiti kvalitet života, čak dovesti i do prerane smrti.

Pored brojnih bolesti, slip apneja je, nažalost uzrok i mnogih saobraćajnih nesreća. Studije pokazuju da čak trećina vozača motornih vozila koji su izazvali saobraćajnu nesreću zapravo boluje od slip apneje.

Osobe koje pate od slip apneje, zbog prestanka disanja u snu, nikako ne uspevaju da se odmore, tokom dana su pospane i umorne, često se bude sa glavoboljom, zaboravne su i dekoncentrisane. Tako ovaj noćni problem postaje i dnevni i vrlo brzo srozava kvalitet života na minimum!

Rešite se hrkanja lako, brzo i bezbedno!

Ukoliko vi ili neko od vaših najbližih ima problem sa hrkanjem ili slip apnejom, a želite da vratite miran san, ne brinite! Kod nas je stigao uveliko priznat i dokazan francuski proizvod koji potpuno bezbedno, brzo i jednostavno rešava uzroke ovih problema!

Šta je zapravo Oniris?

Oniris je mandibularno unapređen uređaj koji se pokazao veoma uspešnim, kako u svetu, tako i kod nas! Oniris je prvi uređaj protiv hrkanja koji je odmah spreman za korišćenje, napravljen je po meri pacijenta i čija je efikasnost dokazana u bolnicama širom Srbije i evropske unije.

 

Kako funkcioniše Oniris?

Ovaj stomatološki aparat služi za repozicioniranje donje čeljusti, a nosi se u ustima tokom spavanja. Poznat je i kao udlaga za napredovanje mandibule, oralni aparat ili stomatološki uređaj.

Upravo se mandibularno unapređeni uređaji najčešće preporučuju kao prva linija tretmana protiv hrkanja i slip apneje od strane američkih, evropskih, japanskih, kao i mnogih drugih asocijacija iz Medicine sna.

Oniris je inovativno patentiran uređaj, dizajniran da obezbedi maksimalni nivo udobnosti i efikasnosti. Sam uređaj je sličan štitniku za zube kod sportista ili zubnoj protezi, koji nežnim potezom pomera Vašu donju vilicu unapred tokom spavanja. Samim tim, dozvoljava prolazak vazduha kroz ždrelo i sprečava opstrukcije koje prouzrokuju hrkanje i slip apneju.

Mnogobrojne kliničke studije su pokazale da ovakva tehnika daje odlične rezultate u lečenju hrkanja i slip apneje.

Ovaj inovativni proizvod od ONIRIS-a je izuzetno lagan za nameštanje u kućnom okruženju, za šta je potrebno samo nekoliko minuta:

Šta kažu rezultati korisnika?

 • 100% korisnika je primetilo redukciju hrkanja
 • 97% korisnika nije više umorno
 • 94% korisnika je veoma zadovoljno
 • 83% korisnika je prijavilo potpuni nestanak hrkanja i potpunu efikasnost spavanja
 • 77% korisnika je prijavilo potpuni nestanak apneje tokom spavanja!!!

Pogledajte rezultate testiranog ispitanika nakon godinu dana korišćenja ONIRIS medicinskog sredstva!

Oniris – najprihvatljiviji postojeći uređaj protiv hrkanja

Oniris proteza predstavlja najprihvatljiviju soluciju koja se nudi pacijentima, napravljenu po meri pacijenta sa kompletnom slobodom pokreta, komforom i lakim prilagođavanjem.

Lako se koristi i održava, a stostruko je manjih dimenzija od raznih nosnih ili oralnih vazdušnih maski. Poseduje medicinski kompletnu bezbednost dizajna i napravljen je od FDA potvrđenih materijala, BPA, bez lateksa i silikona.

San bez hrkanja – Da, moguće je!

Oniris je napravljen kako bi vam povratio normalan san i skladan porodični život. Ovaj revolucionarni uređaj poseduje klinički dokazanu efikasnost i bio je tema dve glavne kliničke studije koje uključuju hiljade pacijenata i desetine doktora i stomatologa u Francuskoj.

Rezultati ovih studija su dokazali da su njegovi efikasnost i komfor potpuno jednaki ostalim MAD uređajima pravljenim po meri pacijenata, a koji koštaju i po nekoliko stotina evra.

Možete sami da napravite otisak zuba nekoliko puta, u slučaju da ste popravljali zub, menjali ih, ili zahtevali bilo koju zubnu asistenciju.

Sa Oniris dentalnom protezom ste dobili najkomforniji tretman u lečanju hrkanja i slip apneje, jer se potpuno usklađuje sa Vašim zubnim otiskom, lako se namešta, koristi i održava. Vrlo brzo (možda već posle prve upotrebe) ćete se naviknuti na Oniris.

Oniris – francuski dizajn medicinskog kvaliteta

ONIRIS DENTALNA PROTEZA JE REZULTAT VIŠE OD DESETOGODIŠNJEG NAUČNOG RADA I STRUČNOG ISKUSTVA INŽENJERA ONIRIS LABORATORIJE.

ONIRIS® je projektovan u francuskoj laboratoriji koja se više od 10 godina bavi dizajniranjem sličnih uređaja po meri, za slip apneju i koja ima licencu od strane francuske zdravstvene vlasti.

Ovakvo iskustvo, kao i rad sa više od hiljade zdravstvenih radnika (zubara, ORL specijalista, farmaceuta, pulmologa) omogućilo je kreiranje najboljeg samoprilagođavajućeg uređaja po meri vaših zuba, unapređenog u, bez sumnje odličan medicinski uređaj protiv hrkanja i slip apneje.

Danas, sa više od 50.000 pacijenata koji koriste ONIRIS®, ova laboratorija je pozicionirana na mesto lidera u branši medicinskih sredstava za pomoć pri spavanju.

Prednosti Oniris uređaja

 • Rešava problem hrkanja i slip apneje
 • Namenjen je muškarcima i ženama
 • Komfornost i prilagođenost svakom ponaosob
 • Pravljenje zubnog otiska kod kuće za samo 5 minuta
 • Bez rizika od greške jer se otisak dobija milimetarskom preciznošću
 • Efikasnost već od prve noći
 • Klinički dokazana efikasnost
 • Dokazana bezbednost zuba i zglobova
 • Jednostavan za upotrebu i održavanje
 • Ušteda od stotine evra u odnosu na narudžbine napravljene kod zubara

Vrhunski kvalitet i maksimalna bezbednost

Kao nijedan drugi uređaj slične namene na tržištu,ONIRIS® dentalna proteza je napravljena u skladu sa međunarodnim standardima kvaliteta medicinskih uređaja ISO13485.

To podrazumeva da je sam proces proizvodnje morao biti sertifikovan od strane nezavisnog tela, koje vrši sertifikaciju bezbednosti i kvaliteta medicinskih proizvoda.

Dodatno, za razliku od bilo kog drugog uređaja protiv hrkanja, ONIRIS poseduje CE sertfikat za prilagodljive biomedicinske materijale koji se koriste, a koji su sertifikovani od strane FDA udruženja u SAD-u, i poseduje garanciju BPA, tj. da ne sadrži silikone, metale i lateks, kako bi se obezbedila maksimalna i dugotrajna bezbednost korisnika. Stoga, do sada nije evidentiran nikakav rizik od alergija ili neprijatnog osećaja tokom korišćenja.

Kako do Onirisa?

ONIRIS medicinsko sredstvo PROTIV HRKANJA I SLIP APNEJE, od sada možete pronaći i na različitim lokacijama širom Novog Sada i okoline i to po specijalnoj akcijskoj ceni!

Pored Novog Sada, Oniris aparat možete pronaći i u ovlašćenim maloprodajnim objektima širom Srbije i Crne Gore.  Spisak apoteka pogledajte OVDE.

Ili pozovite:  011/711-49-86

Kontraindikacije

 • ONIRIS MAD nije prikladan za osobe koje imaju manje od 8 prirodnih zuba po vilici (4 na svakoj strani), osim za one koji imaju nefiksiranu protezu na gornjoj vilici ili fiksiranu protezu pričvršćenu na 2 implanta na donjoj vilici
 • pacijenti koji pate od povećane zubne pokretljivosti
 • oni koji imaju različite bolesti ili infekcije na desnima ili periodontijum
 • pacijenti koji pate od hrkanja nastalim nazalnim putem
 • pacijenti sa nekontrolisanim tikovima
 • pacijenti koji pate od epilepsije
 • mlađi od 18 godina ili oni koji su pod ortodontskim tretmanom

Bulevar Milutina Milankovića 34, N.Beograd, Republika Srbija

Spavajte kao nekad uz vaš Oniris!

Za više informacija o proizvodu, aktuelnostima i akcijama zapratite:

Oniris Facebook           Oniris Instagram

 

oznake

Luftika Promo

Ovo je promotivni tekst stvoren u laboratoriji redakcije portala Luftika. Ako želite da vaš brend bude ovako predstavljen, kontaktirajte nas na marketing[@]luftika.rs.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

120 Shares
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap