Beograd Magazin

Kad SNS rekonstruiše ulicu za milion evra nastane potop (VIDEO)

brace-jerkovic
Printscreen/Twitter

Grozomoran prizor dolazi iz beogradske opštine Voždovac, tačnije iz ulice istoimenog naselja Braće Jerković, koji ilustrativno – može i mora da posluži naprednjacima kako bi građanima na najbolji način predočili sve rezultate minulog rada u predizbornoj kampanji za Grad Beograd. Ako ne njima, onda pametnoj opoziciji, u svakom slučaju.

No, na snimku koji kruži Tviterom se može videti kako izgleda ulica, kada vlast nakon višemesečnog obnavljanja, koje je građane koštalo preko milion evra – najednom, a svakako predisponirano, postaje bujična reka koja asfalt pretvara u rečno korito donoseći ništa manje do kolotečinu mulja, u kombinaciji nanosa prljavštine, vode i blata.

– Osamsto metara ulice su pola godine rekonstruisali, pomerali rokove više puta, potrošili preko MILION evra, da bismo tri meseca kasnije imali ovaj rezultat – napisala je Jelena Berar na svom Tviter profilu uz video na kom se vidi Ulica Braće Jerković potopljena blatnim tokom.

Doduše, male sile viskoznosti tako da je probijanje vozilima, ako je za utehu, ipak bilo moguće.

– Ovo je ozbiljna rekonstrukcija jer se menjaju kompletne instalacije, vodovodne, kanalizacione, zatim se pravi podloga i nanose se tri sloja asfalta, što će ovoj ulici dati funkcionalnost za narednih dvadeset godina jer njom prolazi i javni prevoz i veliki broj automobila.

Svuda sa strane rade se i parkinzi, tako da će i saobraćajnica i trotoari biti urađeni po svim standardima – kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić krajem juna prošle godine kada je obišao radove na ovom delu deonice.

Radovi u dužini od oko 800 metara do Ulice Pive Karamatijevića trajali su nekoliko meseci, a završetak je odlagan kako bi sve bilo urađeno po najvišim standardima.

Naravno.

Izlilo se iz hvalisavih usta, reče jedan čovek.

Voždovački Pripjat, šta ostaje iza ekipe JKP Vodovod i kanalizacija (FOTO)

OGLAS

151 Shares
151 Shares
Share via
Copy link