Novi Sad Vesti

Pekli prase na Iriškom Vencu, pa oštetili antifašistički spomenik

Foto: JP "Nacionalni park Fruška gora" / 021

Nacionalni park Fruška gora svake godine privlači veliki broj izletnika, koji dolaze da prvomajske praznike provedu u idiličnoj atmosferi ove vojvođanske lepotice.

Tako je bilo i ove godine, pa je jednu od omiljenih turističkih destinacija u okolini Novog Sada, od petka uveče posetilo više stotina hiljada posetilaca.

Foto: Luftika

Kao i pred svaki uranak, uprava JP Nacionalni park Fruška Gora aplelovala je na izletnike da lože vatru isključivo na označenim mestima, kao i da pokupe smeće sa sobom.

Međutim, da nisu baš svi bili savesni, pokazuje i primer grupe izletnika koji su odlučili da ispeku prase kod samog spomenika „Sloboda“ na Iriškom Vencu! Zapalili su vatru tik uz podnožje poznatog simbola Narodnooslobodilačke borbe naroda Vojvodine, natakli prasence na ražanj i krenuli na sebi svojstven način da proslave Međunarodni praznik rada.

Foto: JP „Nacionalni park Fruška gora“ / 021

Na svu sreću, čuvarska služba je bila u pripravnosti, tako da je reagovala na licu mesta, prenosi 021.

Usled bahatog ponašanja izletnika, spomenik je ipak oštećen, jer je vatra oprljila deo gde se nalazilo ložište za ražanj. Iz uprave ovog Nacionalnog parka navode da je ovo jedini zabeležen incident, tokom jučerašnjeg masovnog roštiljanja na Fruškoj gori.

Izvor: 021

U Švajcarskoj svako plaća svoj račun, ako te komšija pozove na roštilj nosiš svoje meso

 

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link