Magazin Putovanja

Peškir više nije dovoljan: Grci dohakali srpskim turistima u ratu za ležaljke

grčka
Foto: Alba digital

Dobro je poznato da srpski turisti vode pravi rat oko ležaljki kada se pojave na grčkoj rivijeri, kao da im od parčeta plastike na kojem će smestiti svoja osunčana tela zavisi život.

Da bi obezbedili najbolje mesto, blizu mora i sa najlepšim pogledom, naši ljudi neretko se odlučuju na ustajanje u cik zore, a nije im strano ni da upute koju težu reč, pa čak i da se posvađaju, kako bi ostvarili svoju nameru.

Ležaljke zauzete već u 6 ujutro

Ovakav scenario viđamo već godinama, naročito u Grčkoj, gde su ležaljke najčešće besplatne. Turisti spremni na sve kako bi osigurali dobro mesto na plaži, te se služe različitim trikovima i metodama kako bi sačuvali što bolji prilaz moru, ležaljku ili pak pogled.

Primer naših turista iz Paralije prekjuče je šokirao turiste, a Grci su odavno navikli, pa se i ne šokiraju.

„Ja sam to prvi put videla u Paraliji. Šokirala sam se. U 6 ujutru, sa sve jaknama, trče da ostave peškire na ležaljkama„, „Ja ustajem u 5 ali nosimo svoje ležaljke. Da budem iskrena dok stignem do plaže (30m) već je i slobodna zona zauzeta“, glasili su neki od komentara.

Međutim, u jednom gradu na Sitoniji, posle nekoliko dana po početku sezone, slobodnih ležaljki na plaži luksuznog hotela, bilo je sve manje. Naši iskusni turisti upotrebili su su stari trik – počeli su da ustaju pre 7.

Peškir više ne radi posao na Sitoniji

Tada bi bacili peškir na ležaljku, kako bi je „zauzeli“. Samo dan kasnije, međutim, to su počeli da rade i ostali, pa je atmosfera već u 7 ujutru bila usijana, na ivici svađe i obračuna.

Problem je zapravio bio i to što su mnogi gosti počeli da zovu i prijatelje koji su boravili u gradu, pa je plaža bila pretrpana. Grci su videli da je vrag odneo šalu, pa su hitno doneli rešenje, odnosno promenu pravila.

Naime, smartalo se da je ležaljka „zauzeta“ samo ukoliko je bar jedan turista leži pod suncobranom. Ukoliko ne bi bilo tako, peškiri su oduzimani.

Efektnom merom, došlo je do opšteg pomirenja na plaži. Ako vam se desi slično na plažama Grčke, ovaj primer može veoma da pomogne.

Izvor: Blic

Vapaj Grka zbog izgleda plaže u Sitoniji: Ovo je noćna mora! (FOTO)

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Nisam toliko viđao naše turiste da zauzimaju ležaljke koliko same ugostitelje da bace neki buđavi peškir na ležaljku i čuvaju je za određene goste.

90 Shares
Share via
Copy link