Magazin Novi Sad

Telekom šalje Novosađanima zahtev za raskid ugovora sa SBB-om, bukti rat kablovskih operatera (FOTO)

Kablovski operateri
Foto: Screenshot / YouTube / N1

Tržišni rat između Telekoma Srbije i kompanije SBB traje već mesecima, još otkako je Arenasport, koja se emituje na kanalima Telekoma, preuzela prava prenosa napopularnijih fudbalskih liga, uključujući Premijer ligu, od Sport Kluba (emituje se na SBB-u).

Svakako da je to uticalo da jedan broj korisnika, posebno zaluđenika za sport, promeni kablovskog operatera, a najnoviji pokušaj Telekoma da na nefer način promeni tržišnu utakmicu u svoju korist iznenadio je Novosađane.

Naime, određeni broj naših sugrađana je u poštanskim sandučićima pronašao nepotpisane zahteve za raskid ugovora kod kablovskog operatera SBB, uz ponudu Supernove, koja je u vlasništvu Telekoma Srbije.

Predlog za raskid ugovora od strane konkurentske kompanije

U zahtevu se poziva na član Zakona o zaštiti potrošača, a raskid ugovora se traži „jer su nastupile izmene koje nisu na korist pretplatnika“, piše 021.rs.

Razlog za raskid ugovora je „gašenje kanala TV Prva, Prva Plus, Prva World, Prva Kick i B92“.

SBB zahtev za raskid ugovora
Foto: 021.rs

Građanima je uz raskid ugovora ostavljena i ponuda za „super pakete“ Supernova, koji je u vlasništvu Telekoma Srbije. Osim toga, ostavljeni su i podaci prodavca ovih kablovskih paketa.

Prodavac „Supernove“ „nije bio upućen u sadržaj flajera“

Jedan Novosađanin, koji se obratio redakciji 021.rs, snimio je razgovor sa prodavcem iz Supernove, koji kaže da je ostavio flajer kompanije u kojoj radi, a da ne zna da li je neko dodatno „išao i delio“ zahtev za raskid ugovora.

Nakon što je Novosađanin objasnio da je korisnik SBB-ovih paketa, prodavac je rekao da SBB gasi kanale, zbog čega više neće imati Prvu i B92.

Potom je naveo i da, s obzirom na to da su u pitanju kanali sa nacionalnom frekvencijom, Novosađanin ima pravo da raskine ugovor bez plaćanja bilo kakvih penala.

On je ponovio da ne zna šta piše u zahtevu za raskid ugovora, jer je, navodno, delio samo flajere.  Ipak, u razgovoru se sugeriše da taj zahtev može da se pošalje i putem mejla.

Prodavac je objasnio Novosađaninu i šta će se desiti ukoliko zahtev za raskid ugovora u SBB-u odbiju, odnosno da „ćemo taj mejl sa odbijenicom poslati ili RATEL-u ili Efektivi“.

Uvećanje cene kanala sa nacionalnom frekvencijom od 1.000 odsto

Podsetimo, spor između SBB-a i vlasnika Prve i B92, Srđana Milovanovića, nastao je kada je navodno stigao zahtev da se za ove televizije sa nacionalnom frekvencijom plaća cena uvećana za 1.000 odsto.

Pre nekoliko dana SBB je saopštio da prihvata poslednju ponudu Prve i B92 da za ove kanale plaćaju koliko i televiziji Pink.

„Ukoliko nas posle izjava da se programi nude po ceni koju plaćamo televiziji Pink, pa čak i sa nižom cenom od toga, sa Prva i B92 ne pozovu da potpišemo ugovor, odgovornost će biti samo na njima, na šta od početka i ukazujemo“, zaključili su u SBB.

Izvor: 021.rs

SBB ukida Prvu i B92, vlasnik uvećao cenu za 1.000 %

38 Shares
Share via
Copy link