Magazin

Poznat uzrok smrti Radomira Antića, fudbalski svet se oprašta od Mistera

radomir-antic-1

Bivši selektor reprezentacije Srbije Radomir Antić preminuo je u 72. godini usled teške bolesti.

Mediji iz Španije, u čijoj prestonici Madridu je izdahnuo Antić, prenose da je umro od pankreatitisa.

List “El Confidesial” piše da je Antić godinama imao problema sa jetrom i pankreasom, prenosi  B92.

Preminuo je u ponedeljak u madridskoj klinici “Ruber” nakon sepse.

Opraštaju se igrači i klubovi

Od Radomira Antića oprostili su se i brojni igrači i klubovi za koje je igrao ili trenirao.

Među prvima to je učinio Dejan Stanković.

– Počivaj u miru, dragi moj MISTER! Tajne fudbala i života su uz tebe prestajale to da budu a karijera je zapamtila mnogo divnih momenata! Veliki ne odlaze, samo sada sa drugog mesta gledaju na nas! Zauvek tvoj, kapiten! – napisao je Stanković koji je bio kapiten reprezentacije koju je Antić vodio na Svetskom prvenstvu 2010. godine.

Nenad Milijaš je nebrojano puta rekao da je godinama učio važne životne i profesionalne lekcije od Mistera. Tako ga je uvek oslovljavao.

“Kao da sam ostao bez člana porodice. Tako se osećam u ovom trenutku. Malo sam u šoku da bih vam dao neku širu i smisleniju izjavu. Mnogo mi je teško. To je moj trener, to je moj Mister. Čovek uz koga sam naučio brojne životne i profesionalne lekcije. Autoritet. Pojava. Trenerčina. Gospodin. Sve je to bio Radomir Antić. Moj trener, moj Mister”, poručio je kroz suze u kratkoj izjavi za “Mozzart sport” Sport Nenad Milijaš.

Milijaš je bio vezan za Antića i posle odlaska iskusnog stručnjaka sa mesta selektora. Sarađivali su u kineskom Nei Mongolu.

“Nismo mi sarađivali, mi smo živeli zajedno. Bili smo stalno u kontaktu, doživaljavao sam ga kao fudbalskog oca. Kada čovek ode, ostaju uspomene i dela koja je ostavio iza sebe. Sve nas Radomir Antić je učinio boljim ljudima i igračima”, dodao je Milijaš.

“Skrhani smo saznanjem da je preminuo Antić, legenda Lutona. Pravi heroj Lutona, u borbi za opstanak i plasmanu u viši rang. Mislima smo sa porodicom i prijateljima Radomira Antića u ovim teškim trenucima. Počivaj u miru, Radi”, navodi se u saopštenju Lutona.

Antić je za engleski tim igrao od 1980. do 1984. godine, kada je i završio karijeru.

Od Antića su se oprostili i Saragosa i Fenerbahče, za koje je igrao u karijeri, Ovijedo, Saragosa i Selta, koje je vodio kao trener, kao i legendarni golman Iker Kasiljas.

Baklje, tambure i sahrana kakvu Novi Sad ne pamti! (VIDEO)

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link