Magazin

Rade Šerbedžija objavio pismo Mire Furlan iz 2017. godine (FOTO)

Rade Šerbedžija i mIra Furlan
Foto: Nova.rs, Promo

Mediji su ovih dana pisali o odnosu glumaca Mire Furlan i Rada Šerbedžije koji je ona opisala u svojoj knjizi „Voli me više od svega na svijetu“, koju je kod nas objavila izdavačka kuća“Booka“.

U svojoj knjizi poznata glumica piše o nizu neprijatnosti koje je doživela na Brionima kada se 2002. godine, posle gotovo dve decenije, vratila u Hrvatsku kako bi igrala naslovnu ulogu u „Medeji“, u pozorištu Rada Šerbedžije Ulysses na Brionima.

Tu predstavu je režirala Šerbedžijina supruga Lenka Udovički, a Mira Furlan nije primljena na način koji je očekivala i o tome piše u knjizi. Delovi koji su objavljeni izazvali su veliko interesovanje javnosti, a mnogi su bili razočarani postupcima poznatog glumca prema Miri.

Šerbedžija je odlučio da neće davati izjave i da ne želi da komentariše memoare Mire Furlan, ali je ipak reagovao na svom Fejsbuk profilu i prvi put napisao kakav je bio njegov odnos sa koleginicom Mirom Furlan.

– Ja ne želim davati nikakve intervjue niti dodatna objašnjenja. Osjećam se jedino obaveznim objaviti posljednje Mirino pismo koje mi je nakon našeg zadnjega druženja 2017. ostavila na porti kazališta Ivana pl. Zajca, odlazeći iz Rijeke. Činim to zato što sam uvjeren da to pismo svjedoči kakvi su, na kraju krajeva, bili naši odnosi – napisao je između ostalog Šerbedžija u svom postu.

Prenosimo pismo Mire Furlan koje je Rade Šerbedžija  objavio:

Dragi Rade,

Ne znaš, ne možeš znati i nećes nikad znati koliko si me obradovao svojim pisamcem, što kažu: kao da me sunce ogrijalo!

Nikada nisam do kraja u sebi pristala da je ovakovo stanje potpune

nekomunikacije između nas definitivno.

I, iako je proslo 15 godina (PETNAEST!!), ja i dalje vjerujem “ da nije

prekasno, da ne može biti prekasno I da ne smije biti prekasno “ (da citiram starog Bergmana).

Bio si i ostao moj uzor i “ my hero “, od onih davnih dana kada sam iz Gimnazije trčala u I. T. D . da te gledam u “ Rosenkrantzu I Guldensternu “ I da ti se divim, tebi, tvojoj snazi, ostrini, preciznosti, jasnoći i tvojoj karizmi.

Bez obzira na sve, ostajem tvoj fan, tvoj poštovalac i tvoja stara kolegica, partnerica i prijatelj u nevolji.

Tvoja Mira

Rade Šerbedžija o optužbama Mire Furlan: Razumite me…

Irena Bjelić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

32 Shares
Share via
Copy link