Magazin Putovanja

Ako radite od kuće, u ovim rajskim zemljama možete dobiti vizu

Ne zvuči li fantastično da svoj dosadni posao koji ste do sada obavljali od kuće u narednih godinu dana radite sa neke od jamajčanskih plaža? Naravno da zvuči fenomenalno, a što je najbolje nije nemoguće, jer mnoge rajske zemlje nude vize za ljude koji rade od kuće.

Pandemija koronavirusa prilično je izmenila princip rada na koji su mnogi navikli, pa je sve više onih koji rade od kuće. I pošto se čini da ćemo na duže staze kancelarije zameniti dnevnom sobom, pojedine države su baš u tome videle dobru priliku.

Kako bi oživele ekonomiju i podstakle razvoj, pojedine egzotične destinacije predstavljaju se kao zemlje iz snova iz kojih možete da radite na daljinu. Na listi su Barbados, Jamajka, Gruzija, Albanija, Meksiko, pišu na sajtu Culturetrip.com, a prenosi Nova.

Većina njih nudi vize na šest do 12 meseci za sve one koji imaju dokaz o zaposlenju, a poneke traže i konkretan iznos primanja.

Barbados ima najstrože kriterijume. Oni koji bi da se prijave treba da dokažu da imaju godišnja primanja od najmanje 50.000 dolara, a treba da plate 2.000 dolara za onlajn prijavu. Za porodicu ta prijava košta 3.000 dolara. Tako mogu da dobiju garanciju da će na Barabadosu biti godinu dana.

barbados

U ostalim zemljama je sve znatno lakše. Na Bermudima vam dozvoljavaju da odatle radite na daljinu godinu dana, a za taj posao iz snova prijava košta 236 dolara. Trebaće vam dokaz o zaposlenju ili potvrda da studirate.

U Evropi je Estonija pokrenula program pod nazivom Viza za digitalne nomade. A da biste uživali u lepotama ove zemlje dok radite odatle, treba da imate mesečnu platu od 3.530 dolara. Slično je i u Gruziji, koja prima one koji mogu da dokažu da im je plata namanje 3,504 dolara. A ako vas tamo prihvate, dok vam bude trajala viza, moći ćete da putujete 90 dana u 26 zemalja Evrope koje pripadaju šengen zoni.

estonija

Na drugom kraju sveta, u Meksiku, takozvani digitalni nomadi mogu da ostanu u toj zemlji šest meseci uz turističku vizu. A ako i posle toga budete želeli da ostanete tamo, Meksiko vam nudi jednogodišnju vizu za privremeni boravak, koja može da se produži tri puta.

Nemačka uvodi zakonsko pravo na rad od kuće

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

18 Shares
Share via
Copy link