Magazin

Posle razvoda od Putina udala se za 20 godina mlađeg i nestala

putin-ljudmila
Foto: REUTERS/Aleksey Nikolskyi/RIA Novosti/Pool

Ruski predsednik Vladimir Putin bio je 30 godina u braku s lingvistkinjom Ljudmilom Aleksandrovom Putin. Nakon što su 2013. godine objavili da se rastaju, pa nakon što je godinu dana posle Kremlj objavio da je proces razvoda završen, Ljudmila je potpuno nestala iz javnosti.

Kada se razvela od Putina Ljudmila je izjavila: – Naš brak je gotov zbog činjenice da se jedva viđamo – dodajući kako je „Vladimir potpuno udubljen u svoj posao“.

– Deca su nam odrasla, svako od njih živi svoj život… A ja stvarno ne volim publicitet – rekla je ona.

A onda, nedugo nakon razvoda, udala se za dvadeset godina mlađeg i postala Ljudmila Aleksandrova Očeretna.

Mnogi se ovih dana zbog situacije u Ukrajini pitaju, šta sve zna žena koja je tolike godine provela prateći politički i finansijski uspon Vladimira Putina?

Bivšeg supruga i sadašnjeg predsednika Rusije Vladimira Putina Ljudmila je upoznala u Lenjingradu, preko zajedničkog prijatelja koji je pozvao Putina da pogleda predstavu zajedno s nekoliko devojaka.

Venčali su se 1983. Par ima dve ćerke Mariju i Jekaterinu. Ljudmila je diplomirala španski jezik i filologiju na Odseku za filologiju Lenjingradskog državnog univerziteta, a bila je i stjuardesa u Aeroflotu.

Od 1990. do 1994. bivša prva dama predavala je nemački na Odseku za filologiju Lenjingradskog državnog univerziteta.

U januaru 2016. se udala za Artura Očeretnija, poslovnog čoveka, 21 godinu mlađeg od nje, koji je radio za izdavačku kuću Centar za međuljudsku komunikaciju i književno obrazovanje u Moskvi i Art Show Centre.

Mediji prenose da Ljudmila, zajedno sa svojim novim suprugom, poseduje mini-palatu u blizini otmenog francuskog letovališta Bijaric koja bi mogla da vredi do sedam miliona evra.

Raskošna vila – koja je u to vreme bila u fazi renoviranja – formalno je pripadala Arturu Očeretniju.

Novinari su istraživajući bogatsvo, Ljudmilinog novog izabranika, zaključili da se uz Očeretnija ne može povezati baš ništa što bi objasnilo kako je došao do takve nekretnine.

Prijave prihoda i imovine koje je Ljudmila podnela tokom braka s predsednikom Putinom pokazuju samo relativno skromne iznose.

Zato Arturova neočekivana imovina postavlja pitanja o neotkrivenom bogatstvu prve ruske porodice.

Novinarima je zanimljiv podatak da je Očeretni vilu u Bijaricu kupio u decembru 2013., samo šest meseci nakon što je objavljen razvod Putinovih.

I to ju je kupio u malom primorskom gradu Anglet, nedaleko od druge vile u vlasništvu supruga Katerine Tikhonove, za koju se naširoko navodi da je ćerka Vladimira Putina.

Artur Očeretni je vlasnik i izdavačke kuće Literature Education u Moskvi, takođe povezane s Ljudmilom. Artur je pre radio u Art Show centru koji je radio za Putinovu političku stranku – i upravo tu se pronalazi koren poznanstva – a možda i nekakvog pakta – Putinovih i Očeretnija.

Što se vile u BIjaricu tiče, obnova do danas nije završena niti neko živi u vili. Ona je i dalje u vlasništvu ruskog biznismena Očeretnija.

Jedina nova intervencija na njoj je ovih dana ispisana parola „Glory to Ucraine“.

Od stjuardese do gimnastičarke: Sve žene sa kojim su povezivali Vladimira Putina

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

15 Shares
Share via
Copy link