Poznato je koliko paprika ima benefita u ljudskoj ishrani, bilo da ih jedete sirove, ili punite različitim nadevima. Jedno od starih jela, čije su tajnu znale naše bake, su i punjene sušene crvene paprike, koje će doneti šmek juga Srbije na porodičnu trpezu.
Čitava kuća će odisati miomirisima, a ovakvom zalogaju nijedan pravi gurman neće moći da odoli.
Velik bonus je što će biti gotove za tren oka.
Potrebni sastojci:
- 10-15 sušenih paprika
- 500gr mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- 2 – 3 čena belog luka
- 1 – 2 veze mladog luka ili praziluka
- šolja pirinča
- so
- biber
- suva začinska paprika
- brašno
- ulje
Način pripreme:
Na ulju prodinstajte crni luk ili praziluk, a potom i beli luk, piše Stil Kurir.
Zatim dodajte opran pirinač, a potom i mleveno meso. Sve izmešajte i dodajte začine, pa ponovo izmešajte.
Paprike pažljivo napunite i stavite u dublju činiju.
U tiganju gde se dinstalo meso, nalijte vodu, zatim stavite još začina i brašna i sve dobro izmešajte.
Prelijte preko paprika, poklopite folijom i stavite u rernu da se zapeče na 180 do 200 stepeni Celzijusa.
Prijatno!
Izvor: Stil Kurir
Dodaj komentar