Magazin

Psihijatar objašnjava šta se trenutno događa sa ubicom iz „Ribnikara“ i koji su naredni koraci

ubica-vracar
Foto: Privatna arhiva, Petar Aleksić

Roditelji đaka iz Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ i odeljenja VII2, iz kojeg je najviše učenika stradalih u prošlonedeljnom masakru, zatražili su da im se stručno objasni šta će biti sa dečakom K.K koji je ubio osam učenika i čuvara u toj školi i u kom statusu su njegovi roditelji, jer kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

Doktorka sa Klinike za psihijatriju kliničkog centra Srbije, Maja Lačković, gostovala je u jutarnjem programu TV Nova „Probudi se“ i objasnila šta se trenutno dešava sa dečakom i kakve su dalje procedure.

– On je u procesu psihološko-psihitarsjkih istraživanja i ispitivanja. Proces je u toku, a epilog će nam dati odgovor na pitanja zašto i ko je kriv – objašnjava Lačković.

Psihijatrica ipak ne može da da odgovor na pitanje koliko će čitava procedura trajati.

– On može duži vremenski period da bude zadržan na nekom posmatranju. Zavisi od tima stručnjaka koji se njime bavi, oni će naparavii detaljno psihijatrijsko-psihološko ispitivanje i veštačenje njegovog stanja i doneti odluku šta će dalje sa njim da se desi – objašnjava ona.

Prema njenim rečima, trajanje čitave procedure zavisi i od samog K.K i toga koliko želi da sarađuje.

– Treba da se urade testovi. On je pod opservacijom , sa njime treba da se vode dugi razgovori da bi se došlo do odgovora zašto i kako – zaključila je psihijatrica.

Dečak sa Vračara gledao filmove u kojima je prikazana patnja roditelja nakon ubistva

74 Shares
Share via
Copy link