Dogadjaji Festivali Magazin

Prvo veče Exita i trenutak koji dovodi do suza

Tačno u 23:30 sva svetla na Exitovom NOIZZ Future Shock stejdžu odjednom su se ugasila. Potpuni mrak narušavao je video-bim sa leve strane, na kojem su se smenjivale crno-bele fotografije Gorana Kostica Koste, frontmena i jednog od osnivača niškog pank rok sastava “Novembar”. Kosta je preminuo 30. juna, samo par dana pre zakazanog nastupa baš na toj bini.

Baš tada, u pola 12, kada je “Novembar” trebalo da započne svoj nastup, publiku je dirnuo i raznežio divan gest Kostinih kolega i prijatelja. Smenjivale su se poznate pesme niškog benda, dok su se na bimu ređale slike čoveka koji je ceo život posvetio muzici. Za one koji su voleli i poznavali Kostu, ovo je bio trenutak koji dovodi do suza – a za one koji su se tu slučajno zatekli, lep podsetnik šta Exit zapravo znači i da ovo nisu samo neki koncerti i svirke, već jedna velika porodica. A to se najbolje oseća baš na tim manjim stejdževima, gde se ljudi godinama poznaju, vole i druže.

novembar
Foto: Promo / Noizz.rs

Ali, da dobar rok nastavlja da živi, što bi samom Kosti sigurno bilo najdraže da zna, pokazali su ostali sjajni bendovi koji su sinoć zabavljali publiku na NOIZZ Future Shock stejdžu. Bio je tu Remedy, novi bend Nemanje Kojića Coyota, koji svoju muziku opisuje kao čistokrvni moderan hardkor rok, sa primesama soula, hip-hopa i gospela. A baš tako je i zvucao. Masu je na noge digao veseo zvuk razigranih Ljubičica iz Pančeva, zatim instrumentali italijanskog benda Stranger In My Town, baš kao i beogradski sastav Sink. Bile su tu Prljave sestre, Penetrator i Bvana iz Lagune, koji su na Exit stigli kao pobednici najšireg regionalnog konkursa za mlade muzicare Play@EXIT.

Ne dajte se prevariti: Cene taksija u Novom Sadu

20 Shares
Share via
Copy link