Magazin Svet

Ovo su svi čekali, prvi govor novog britanskog kralja, pomenuo Megan i Harija

kralj carls
Foto: WPA

Novi britanski kralj, Čarls III, obratio se naciji prvi put nakon smrti kraljice Elizabete i sa „knedlom u grlu“ emotivnim rečima poručio građanima da govori sa osećanjem duboke tuge.

– Celog svog života, Kraljica Elizabeta, moja voljena majka, bila je inspiracija i primer meni i celoj mojoj porodici. Dugujemo joj za njenu ljubav, naklonost, vođstvo i primer – rekao je Čarls i dodao da zna da je njena smrt svima donela veliku tugu.

Kazao je da će svima, bez obzira gde u Ujedinjenom Kraljevstvu živeli, on služiti sa lojalošću, poštovanjem i ljubavlju.

On je proglasio svog starijeg sina Vilijama princom od Velsa, a njegovu suprugu Kejt princezom od Velsa.

– Danas sam ponosan što sam ga proglasio za princa od Velsa, čiju titulu sam imao veliku privilegiju da nosim tokom tolikog dela svog života i dužnosti. Sa Ketrin pored njega, naši novi princ i princeza od Velsa će, znam, nastaviti da inspirišu – dodao je kralj.

U govoru je pozdravio drugog sina Harija i njegovu suprugu Megan.

– Izražavam svoju ljubav prema princu Hariju i Megan dok nastavljaju da grade svoje živote u inostranstvu – rekao je  kratko.

– Za nešto više od nedelju dana sahranićemo moju voljenu majku. Moramo biti snažni. U ime cele moje porodice želim da vam kažem veliko hvala za izjave sučešća. Mojoj dragoj mami, dok počinješ svoj put da se pridružiš mom ocu. Hvala ti. Hvala ti što si služila našoj naciji i državi – rekao je Čarls.

U katedrali Svetog Pavla u Londonu održana je služba povodom smrti kraljice.

Izvor: 021

Kraljica Elizabeta jela 91 godinu sendvič od 3 sastojka, a ovo su njena omiljena jela  

Čitajte Luftiku na Google vestima

58 Shares
Share via
Copy link