Lifestyle

Proveo tri meseca u zatvoru, kada je policija pobrkala gips sa kokainom

Moler iz Ovijeda, u američkoj državi Florida, završio je na 90 dana u zatvoru, kada je policija pobrkala ostatke gipsa u njegovim kolima sa krek kokainom, javlja američka tv stanica WFTV 9.

Kada ga je prošlog marta zaustavio saobraćajni policajac, vozač Karlos Keši je bio na uslovnoj slobodi, zato što je 2015. osuđen zbog posedovanja droge. Policajac je isprva planirao da naplati Kešiju kaznu za vožnju bez upaljenih svetala, ali onda su njegove izveštene pandurske oči spazile neki sumnjivi beli prah na Kešijevom sedištu.

Keši je pokušao da objasni da taj prah nije kokain. „Pouzdano znam da je u pitanju gips, zato što sam moler”, Keši je kasnije izjavio za WFTV. „Neprekidno sam to ponavljao tokom hapšenja”.

Na nesreću, posle ispitivanja je ustanovljeno da prašak jeste droga, i Keši je morao da iskešira. Izveli su čak i pse da nanjuše drogu, i potvrđen je da je prašak kokain. Pošto je Keši već bio na uslovnoj slobodi, zato što je ranije bio hapšen zbog marihuane i kokaina, odveli su ga u okružni zatvor Seminole, i odbijena mu je kaucija.

Nakon što je proveo punih 90 dana u okružnom bajboku, došli su naknadni rezultati serija laboratorijskih testova sa lica mesta. Svi su potvrdili da u Kešijevim kolima nije bilo tragova droge i da je on govorio istinu.

„Sedeo sam tamo 90 dana, znajući da sam nevin”, rekao je. „Pogledajte moj dosije. Kada bih upao u nevolju, priznao bih”. I konačno, tri meseca otkako su ga zaustavili u saobraćaju, ponovo je bio na slobodi.

Još nema objašnjenja zašto su inicijalni testovi na drogu bili lažno pozitivni, i zašto su psi reagovali, ali ovo svakako nije prvi put da policija Floride pobrka savršeno bezopasnu supstancu sa drogom. 2016. godine, panduri su u Orlandu uhapsili jednog 64-godišnjaka zbog glazure za krofne, za koju su pomisili da je metamfetamin, ali za razliku od Kešija, on je zbog te zabune u zatvoru proveo samo deset sati.

Uhapšen novosađanin za kojeg je čula čitava planeta

Redakcija

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link