Srbija Vesti

Građani blokirali ključne raskrsnice u Sremskoj Mitrovici, policija ih snimala skrivena iza zavese

protesti-u-sremskoj-mitrovici

Više stotina Mitrovčana pridružilo se aktuelnim ekološkim građanskim protestima, blokirajući nekoliko ključnih raskrsnica u centrru grada i šetajući centralnim gradskim ulicama. Većih incidenata nije bilo.

Protestante, okupljene na Trgu Ćire Milekiča, baš ispred zgrade Policijske uprave, snimali su, kako je naređeno, pripadnici policije.

Kolona je krenula Ulicom kralja Petra, potom Starim šorom do Palate pravde,  gde su na raskrsnici oko pola sata iskazivali svoje nezadovoljstvo najavljenim dolaskom fabrike „Rio Tinto“ i realnom opasnošću da ostanemo bez pristojnog vazduha,  pijaće vode i ostalih prirodnih resursa.

Okupljeni građani su mirno i dostojanstveno tražili i da se povuče Predlog zakona o eksproprijaciji, ali i pravo na referendum, tj. nužnost da učestvuju u donošenju odluka od kojih zavisi naš, ali i život naših potomaka.

Dok su se protestanti šetali od Palate pravde do Gradske kuće, propustili su kola Hitne pomoći  povukavši se uz ivicu saobraćajnice. Građani u automobilima, strpljivo su čekali da bezbedno nastave svoju vožnju, ili tražili alternativne puteve do odredišta.

Hrabri ministar Vulin se u kolima Hitne pomoći švercovao preko Gazele

Svetlana Radivojević

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

912 Shares
912 Shares
Share via
Copy link