Magazin Svet

Legenda Svetskog prvenstva u Meksiku 1986. završila je kao beskućnik u najgoroj bedi (VIDEO)

pol džejms
Foto: Profimedia

Bivši fudbaler, Pol Džejms, reprezentativac Kanade koji je odigrao 47 utakmica u dresu nacionalnog tima, uključujući u one na Svetskom prvenstvu u Meksiku 1986, dotakao je dno života.

Rođeni Velšanin bio je i selektor Kanade za igrače do 20 godina, a već šest godina živi kao beskućnik uz problem sa zavisnošću od droge i u najgoroj bedi, piše Telegraf.rs.

pol džejms
Foto: Profimedia

Njega su na ulicama Londona pronašli novinari Dejli Mejla, koji su ga i fotografisali kako prosi ogrnut ćebetom, dok je pored sebe imao i kafu, koju mu je kupio neko od prolaznika. U nju mu povremeno ubacuju kovanice.

Džejms je u Meksiku 1986. godine bio na vrhuncu slave, igrao je kao starter sve tri utakmice za Kanadu u grupnoj fazi Mundijala, što je toj zemlji bilo prvo učešće na velikoj smotri sve do sada u Kataru kada su nastupili drugi put.

Uvršten u Fudbalsku kuću slavnih u Kanadi

On je već 1998. godine napustio Kanadu zbog optužbi da je konzumirao kokain, a sada prosi u Londonu i većinu svojih stvari nosi u crnoj sportskoj torbi.

– Moja fudbalska karijera je bila sve. Nije trebalo da propustim nijedan dan na poslu. Da se sutra ubijem, što neću, ljudi bi razumeli. Jer to je bila krvava brutalnost. Zašto prosim? Da mogu da budem nezavisan. Da se vratim u normalu. Da mogu da nosim novu odeću, a ne iskorišćenu – rekao je Džejms, koji četiri godine nije vidio nikoga iz svoje porodice.

pol džejms
Foto: Profimedia

Majka mu je umrla u junu, a on je saznao tek dva meseca kasnije. Nada se da će mu priča u Dejli Mejlu pomoći da se poveže sa ocem, sa kojim nije u konaktu godinama i da mu je to trenutno najveća želja u životu.

Izvor: Telegraf.rs

Bio je legenda Turske, prognan je iz zemlje, a sada vozi taksi i prodaje knjige na ulici

Čitajte Luftiku na Google vestima

99 Shares
Share via
Copy link