Magazin

Predlog ministra Šarčevića: Proslava mature sa maskama!

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da neće biti promene odluke o organizovanju ekskurzija i maturskih proslava.

To će biti organizovano uprkos porastu broja zaraženih koronavirusom posle popuštanja mera, jer kako je rekao, sve odluke su donete u skladu sa preporukama Kriznog štaba i razloga za brigu nema.

– Svi novooboleli su su sa blagim ili nikakvim simptomima bolesti. Imamo trenutno jednog osmaka, tri studenta i tri vaspitačice koje su pozitivne na koronavirus, što je ne znam koji promil od ukupnog broja učenika, studenata i vaspitača u Srbiji. Život mora da ide dalje, a maturske proslave neka budu pod maskama – rekao je Šarčević tokom današnje posete Užicu.

Ministar prosvete je naveo i da cela Evropa od 15. juna relaksira sve mere vezane za epidemiju koronavirusa.

– Birajući između toga da mi budemo jedini izolovani ili da treba lično da se pazimo i čuvamo, mi smo izabrali ovo drugo, jer ne možemo zaustaviti život – istakao je Šarčević.

Ministar je naglasio i da se još ne zna kakva će situacija biti od septembra, ali da se prave razni scenariji kako bi se adekvatno odgovorilo raznim situacijama sa epidemijom koronavirusa.

Šarčević: Odluka da se izbaci Desanka Maksimović je bruka za Nacionalni prosvetni savet

Izvor: Tanjug

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

698 Shares
698 Shares
Share via
Copy link