Zabava

Proslava Dana pobede u Novom Sadu biće najspektakularnija do sada

Ritam Evrope je tradicionalna manifestacija koja se u Novom Sadu održava 9 maja na Dan pobede. Pored obeležavanja pobede u Drugom svetskom ratu biće proslavljena i titula Najboljeg evropskog velikog festivala koju je EXIT nedavno osvojio.

Veliko slavlje, zakazano na Trgu slobode, ugostiće velike domaće i regionalne bendove kao što su Let 3, Disciplin A Kitschme i Tri kapljice, ali i njujorški sastav The Toaster. Pobednička fešta nastaviće se do ranog jutra u klubu Quarter, uz ovogodišnje DJ rezidente Exitove Dance Arene, a muzičkom programu pridružiće se i edukativni sadržaji Fondacije Novi Sad 2021, koja će 9. i 10. maja u Studiju M organizovati Međunarodnu konferenciju „Neutralno“, na temu održivosti novih kulturnih prostora.

Muzički program počinje na Trgu Slobode, gde će jedan od najpoznatijih rock sastava na ovim prostorima, Disciplin A Kitschme nastaviti svoju misiju čišćenja i oplemenjivanja javnog života. Trenutno u fazi oblikovanja svog sledećeg albuma, Disciplina će posetiti Novi Sad i još jednom razgaliti srca, razgibati tela i nahraniti bukom sve okupljene.

Pridružiće im se Let 3, popularni rok sastav iz slobodarske Rijeke, jedni od apsolutnih miljenika novosadske publike koja je imala priliku da prisustuvuje njihovim avangardnim nastupima.

Iz Njujorka nam stiže SKA sastav The Toasters, pripadnici takozvane drugotalasne generacije sastava koji stvaraju i izražavaju se u SKA žanru. Bend poznat po fenomenalnim koncertima punim pozitivne energije i zdravih stavova.

Uvertira u večernji program ovogodišnjeg Ritma Evrope biće lokalni „all girl“ pank rok sastav Tri kapljice koje će zagrejati pubiliku te večeri a čiji se album tokom proleća očekuje u izdanju SKC Novi Sad. U duhu pobede, velika proslava titule Najboljeg evropskog festivala koju je EXIT već drugi put osvojio na Evropskim festivalskim nagradama, biće nastavljena u klubu Quarter, gde će se u noći između 9. i 10. maja predstaviti najomiljenija domaća i regionalna klupska imena.

Pored muzičkih dešavanja, u Novom Sadu se za Dan Evrope tradicionalno održava niz kulturnih dešavanja, od izložbi, tribina, svirki i govornih programa, do velikog koncerta na Trgu slobode, a tokom godina ovaj događaj postao je jedan od najprepoznatljivijih manifestacija tog tipa u regionu. Fondacija Novi Sad 2021 tim povodom 9. i 10. maja u Studiju M održaće konferenciju “Neutralno” , koja će predstavljati prostor za dijalog u kojem će biti prezentovane različite prakse u Evropi i regionu o održivosti kulturnih prostora.

Na konferenciji učestvuju komenadžeri nekih od najuspešnijih kulturnih prostora iz Nemačke, Austrije, Francuske, Švedske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Poslušajte prvi simfonijski orkestar DJ-eva (VIDEO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

31 Shares
Share via
Copy link