Ljubimci Magazin

Beograđanka pronašla prelepu zapuštenu macu, ispostavilo se da je veoma retka i da donosi sreću (FOTO)

mačka život u stanu zdravlje
Ilustracija, Foto: Luftika

Brojne grupe na društvenim mrežama prepune su pronađenih kućnih ljubimaca, a među našim krznenim prijateljima sve je veći broj onih vlasničkih, koji su nestale, ili su namerno izbačeni iz toplog doma.

Među rasnim kućnim ljubimcima koji nestanu iz domova su i mačke, mada one najčešće nisu u situaciji da lako izađu iz kuće, ili da ih neko ukrade.

Jedan od takvih slučajeva objavljen je na fejsbuku u grupi Izgubljeni i nađeni ljubimci u Beogradu.

Jedna članica grupe objavila je fotografiju mačke koju je pronašla u blizini svoje zgrade. Na prvi pogled mačka deluje pomalo zapušteno, ali iskusnom oku poznavalaca sasvim sigurno neće promaći šara na njenom krznu, piše Žena Blic.

Maca pobegulja najverovatnije pripada malobrojnim pripadnicama kornjačevina mačaka: one su potomci zanimljive genetske mutacije, zahvaljujući kojoj njihova dlaka ima mramornu šaru.

To nije posebna rasa mačaka, već je njihovo krzno nalik šari koju imaju kornjače na svojim oklopima.

Boje krzna su slivene ili su poput “mrljastih” zakrpa, većina ovih maca su ženke i kako tvrde priče iz davnina, donose veliku sreću svojim vlasnicima.

Ponekad se mačka sa krznom kornjačevine ukrsti sa tabi macom pa nastaje “torbi”, maca sa šarom “prugaste kornjačevine” koja ima prelepo, šareno prugasto krzno sa mnogo varijacija.

Još interesantnije deluju šare na licu pronađene mačke, koje kao da dele njenu glavu na dve različito obojene polovine, čime neodoljivo podseća na malobrojne mačke himere.

Izvor: Žena Blic, Ljubimci Telegraf

Prelepe mace “trobojke”: Interesantne činjenice o našim posebnim čupavim prijateljima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link