Novi Sad

Promenada se otvara bez upotrebne dozvole

Tržni centar Promenada, koji se našao u središtu afere zbog propusta prilikom izgradnje, biće danas otvoren bez upotrebne dozvole, koju nije izdala nadležna gradska uprava.

Promenada će kupcima svoja vrata otvoriti u zacrtanom roku zahvaljujući dozvoli za probni rad, koju je izdala stručna komisija IBS-Instituta iz Novog Sada, koju je angažovao sam investitor, piše Vojvođanski istraživačko-analitički centar VOICE.

Načelnik Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove Dejan Mihajlović potvrdio je za VOICE da će Promenada biti otvorena uprkos tome što za taj objekat nije izdata upotrebna dozvola. Kako kaže, “uprava se nije ništa pitala”.

“To je odluka njihove komisije za tehnički pregled objekta. Komisija je potpuno nezavisna i sastoji se od projektanata sa licencom. Šta je sledeći korak, to već morate investitora da pitate”, naveo je Mihajlović i dodao da nije upoznat sa sastavom komisije.

Prema njegovim rečima, dozvola za probni rad izdata je na osnovu člana 157 Zakona o planiranju i izgradnji.

Kako piše u zakonu, komisija za tehnički pregled može da odobri puštanje objekta u probni rad “ukoliko je potrebno utvrđivanje podobnosti objekta za upotrebu”. U periodu probnog rada, koji može da traje najduže godinu dana, obavljaju se ispitivanja i provere instalacija, uređaja, postrojenja, stabilnosti i bezbednosti objekta, a komisija proverava ispunjenost uslova za izdavanje upotrebne dozvole.

Domaći i svetski: Konačan spisak brendova koji dolaze u Promenadu (FOTO)

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link