Magazin Srbija

Baka Jovanka (86) prodaje jedinu kozu da pomogne teško bolesnoj devojci

baka-jovanka
Foto: Privatna arhiva

Baka Jovanka (86) je dugo živela u trošnoj kući na Goču gladna i zaboravljena od svih, sve dok se humani ljudi iz kraja nisu okupili da joj pomognu u poslednji čas.

O njenoj teškoj sudbini nadaleko se čulo, naročito kada joj je nova kuća izgorela u požaru, a humanisti se okupili još jednom i ponovo joj sagradili dom.

Baka Jovanka možda najbolje od svih zna kako je biti zaboravljen kada ti je teško i sada upravo ona misli na one kojima može da pomogne. Tako je rešila da se odrekne svoje koze, a da novac koji dobije za ovu životinju prosledi mladoj Saneli Vidojević (27) iz Aleksandrovca, prelepoj devojci koju bolest izjeda pred našim očima, a ona se bori kao lav.

Sanela je mislila da će povratiti svoj život nakon operacije tumora u Tuskoj. I verovala je u to neko vreme. A onda bolno saznanje – pojavio se novi tumor, veći, koji još jače tuče. Sa hrabrom devojkom smo bili i prethodni put u borbi, bićemo sa njom i u ovoj novoj, težoj.

Ako želite da kupite alpsku kozu sa Goča, javite se Marku Derbogošianu, humanisti koji je svojevremeno pomogao baka Jovanki, a sada želi i Saneli. Njegov broj je 063/825-26-27.

Sanela je pre nešto više od dve godine otkrila da ima karcinom male karlice i od tada traje njena uporna borba za život.

sanela-vidojevic
Foto: Privatna arhiva

– U Srbiji sam operisana i primala sam radioterapiju, ali je bilo puno propusta. Usledila je komplikacija sa debelim crevom izazvana zračenjem, nakon čega je puklo i napravilo infekciju sa kojom se borim i danas – ispričala je Sanela svojevremeno za Telegraf.rs.

– Bilo je svega, od bolova zbog kojih sam ih molila da me totalno uspavaju, gladovanja, povraćanja, dehidriranja, operacije, straha od uboda igle. Sve do tada je pa i bilo nekako. Nakon toga nastupa prava borba za jedan dan života. Kalirala sam 10 kilograma prve nedelje i nakon toga prestala da jedem, hranili su me na venu. Creva su me toliko bolela. Pa onda i hemioterapije.

„Sve ovo je za ne poželeti nikome. Na kraju imam dve devojčice za koje živim i nadam se da me Bog neće kušati i da će mi dati snage da istrpim sve ponovo i da mi ne uzima vas koji mi značite“, napisala je Sanela u svom obraćanju.

sanela-instrukcije
Instrukcije za iplatu iz inostranstva

Saneli na njenom putu ka ozdravljenju možete da pomognete uplatom na broj računa 200-124685826-55 koji je otvoren u Banci Poštanske štedionice.

Izvor: Telegraf

Beogradski prosjak prosleđuje bolesnoj deci novac koji isprosi

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

310 Shares
310 Shares
Share via
Copy link