Magazin Svet

Bludni sin kraljice Elizabete na meti napada tokom ispraćaja: Ti si bolesni starac! (VIDEO)

Uvrede princu Endruu
Foto:printscreen/BBC

Princ Endru se našao u prilično neugodnoj situaciji dok je hodao za kovčegom svoje majke, kraljice Elizabete, u Edinburgu. Naime, među mnoštvom okupljenih građana, našao se i jedan demonstrant koji je na princa vikao i rekao mu: „Endru, ti si bolesni starac!

Vojvoda od Jorka (62), hodao je iza mrtvačkih kola, kad je muškarac počeo da viče i sipa uvrede na njegov račun. Muškarca su nedugo nakon toga savladali policajci i bacili ga na pod.

Usledila je kratka tuča nakon čega je muškarac priveden. Tokom privođenja čitavo je vreme vikao: „Odvratno“ i „Nisam učinio ništa loše“, a ljudi u pozadini su vikali: „Bože, čuvaj kralja“, prenosi Jutarnji list.

Događaj je ostao zabeležen na snimku koji se sada besomučno deli na društvenim mrežama.

Škotska policija je kasnije saopštila da je 22-godišnji muškarac uhapšen zbog „narušavanja mira na Rojal Mileu“.

Endru, veteran Foklandskog rata koji je proteran iz javnog života zbog učestvovanja u skandalu sa Džefrijem Epstajnom, nije smeo da nosi vojnu uniformu na jučerašnjoj ceremoniji i umesto toga je nosio svečano odelo.

Princ će se u civilu pojaviti i na svim drugim javnim događanjima ispraćanja kraljice Elizabete, iako će navodno biti napravljen izuzetak, kao poseban znak poštovanja prema kraljici, na završnom bdenju u Vestminster Holu.

Vojnu uniformu neće smeti da nosi ni princ Hari, no zbog njega, navodno, neće biti učinjeni nikakvi izuzeci i on će čitavo vreme nositi svečano odelo.

Izvor: Nova.rs

Pedofilsko ostrvo Džefrija Epštajna, kraljevska porodica i njegov sunovrat u propast

Helena Duković

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link