Magazin

Priče redara sa Maksimira 1990. za koje do sada nismo čuli

Jezivi incidenti sa Maksimira 1990. godine, koje mnogi vide kao početak građanskog rata u Jugoslaviji, aktuelna su tema u medijima poslednjih dana. Povodom te neslavne godišnjice, u javnost su isplivale priče do sada nepoznate javnosti.

Jedno od svedočenja je i ono od Jureta Ravića, fudbalskog menadžera, koji je na utakmici između Dinama i Crvene zvezde bio na drugoj funkciji.

Naime, on je na tom meču bio redar, zadužen za bezbednost.

„Ja sam onaj redar u beloj košulji. Svake se godine na taj datum gledam na televizijskim snimcima, tako je bilo i ovaj put, na 30-godišnjicu. Odmah nakon što je Boban udario milicajca“, priseća se Ravić za „Sportske novosti“, a prenosi b92.

Ravić se prisetio šta je rekao Robertu Prosinečkom kada je haos počeo.

„Pazio sam na igrače obe ekipe koliko sam mogao. Kad je počela tučnjava, Arkan je naredio da igrači Zvezde odu u tunel, pa u svlačionicu. Video sam da je Arkan naoružan, da ima pištolj ispod sakoa. No, igrači Zvezde su bili u strahu. Dragan Piksi Stojković tresao se, a ja sam prišao Robertu Prosinečkom i rekao mu: ‘Ne boj se, ti si naš, tebi neće nitko ništa!’ I on je bio uplašen“, istakao je Ravić i dodao:

„To je bio dan u kojem je milicija čuvala Zvezdine navijače i tukla Hrvate. I ja spadam među one koji smatraju da je zapravo već tada na neki način počeo rat“, zaključio je on.

Šipkama i kamenjem napali svoje sunarodnike koji su evakuisani iz Vuhana

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link