Magazin

Preminuo vođa “Novih fosila” Rajko Dujmić

rajko-dujmic

Rajko Dujmić, hrvatski muzičar i vođa nekadašnjih “Novih fosila”, koji je nakon saobraćajne nesreće završio u indukovanoj komi, preminuo je danas u riječkoj bolnici na Sušaku.

Od srede uveče nalazio se na jedinici intenzivne nege na Odeljenju neurohirurgije u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u sredu u večernjim satima nakon što je doživeo tešku saobraćajnu nesreću.

Dujmić je automobilom sleteo s puta u provaliju duboku 11 metara. Otvorili su se vazdušni jastuci, ali su mu slomljena dva rebra, a dobio je i snažni udarac u glavu.

– Molim vas molite se da se probudi iz kome – napisala je potresena Rajkova supruga Snježana Dujmić na Facebooku nakon nesreće.

Rođen je 7. avgusta 1954. godine. U Zagrebu je završio srednju muzičku školu, smer violina, a onda je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Umesto da postane učitelj muzičkog vaspitanja, posvetio se muzici i postao jedan od najplodnijih kompozitora zabavne muzike u istoriji hrvatske diskografije, piše 24sata.hr.

– S godinu dana dobio sam žulj na usnicama od usne harmonike. Bio je to moj najdraži poklon za prvi rođendan. Godinama kasnije mama je često prepričavala kako sam tad stajao na stolu i svirao, a svi su gosti oko mene morali da plešu. Od najranije mladosti jedini moj način komuniciranja s ljudima bio je zvuk, a tako je ostalo i do danas. Muzikom se najbolje izražavam – rekao je Dujmić pre godinu dana u jednom razgovoru za 24sata.

Prvu pesmu “Smij se” napisao je sa samo 13 godina. Kao klinac je, priznaje, bio nemoguć. U njegovom detinjstvu bilo je svega, rekao je Rajko koji, osim gitare i violine, svira i klavijature.

Četvorominutno putovanje kroz 50 godina Yu muzike (VIDEO)

Izvor: B92

Tamara Obradović

Tamara Obradović

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

35 Shares
Share via
Copy link