Magazin

Premijerka Novog Zelanda nastavila intervju usred zemljotresa (VIDEO)

Novozelandska premijerka Džasinda Arden, koja je nedavno predložila uvođenje četvorodnevne radne nedelje, jedva da je trepnula kada se dogodio zemljotres dok je davala televizijski intervju uživo. Arden je prekinula voditelja Njuzhaba (Newshub) Rajana Bridža da mu kaže šta se dešava u kompleksu parlamenta u glavnom gradu zemlje Velingtonu.

– Mi ovde imamo mali zemljotres Rajane, zapravo dosta pristojan zemljotres ovde – rekla je premijerka gledajući oko sebe.

– Vidiš li stvari kako se pomeraju iza mene – dodala je ona.

Zemljotres magnitude 5,6 zabeležen je danas u okeanu oko 100 kilometara severoistočno od Velingtona, prema američkom Geološkom institutu, javlja N1.

Zemljotres se dogodio nešto pre 8 po lokalnom vremenu i osetilo ga je hiljade Novozelanđana koji su se spremali da počnu radnu nedelju

Potres je bio dovoljno jak da ruši stvari sa polica i zaustavi saobraćanje vozova. Međutim nije bilo prijava o nekoj većoj šteti ili povredama.

Arden je nastavila intervjuu, i rekla domaćinu da je potres stao.

– Dobro smo Rajan. Ja nisam ispod bilo kakvih visećih svetala, izgleda kao da sam na strukturno dobrom mestu – rekla je ona.

Novi Zeland se nalazi na pacifičkom vatrenom pojasu i nekad ga zovu „Drhtava ostrva“ zbog čestih zemljotresa. U zemljotresu 2011. u gradu Krajstčerču poginulo je 185 ljudi i razoren veliki deo centra grada.

Kako je devojčica iz radničke klase postala omiljena premijerka u istoriji Novog Zelanda

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

282 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap