Novi Sad Vesti

Opet brutalno prebijanje u Novom Sadu, šutiranje i skakanje po glavi, izbadanje nožem

Na društvenim mrežama pojavio se snimak brutalnog prebijanja trojice mladića koje se dogodilo u subotu oko 18 časova u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu.

Zbog ovog incidenta uhapšena su četiri mladića iz Šida, koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Dve osobe su teško, dok je jedna lakše povređena. Dva mladića koja su teško povređena nalaze se na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine, saznaje 021.rs.

Na snimku se vidi kako nekolicina momaka napada mladiće koji izlaze iz lokala. Video zapis je sa neke od nadzornih kamera iz ove ulice u centru Novog Sada i pokazuje da je tuča bila nemilosrdna i da je jedan od napadnutih dobio veoma teške udarce.

U jednom momentu, posle serije udaraca pesnicama, njega jedan od napadača hvata oko struka i borilačkim zahvatom baca na asfalt i mladić ostaje da leži nepomično. Napadač ga šuta po telu i glavi iako se ne pomera i u tome učestvuju i drugi. Tada jedan od napadača skače ovom mladiću na glavu.

Portparol Hitne pomoći doktor Zoran Krulj je za 021.rs naveo da je na licu mesta njihova ekipa pomogla dvadesettrogodišnjem mladiću koji je sa težim povredama prevezen u Urgentni centar.

U Kliničkom centru Vojvodinu navode da su u toku subotnje večeri primili dva pacijenta sa teškim telesnim povredama.

„Š. N. (21) primljen je sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš. Nakon blagovremene dijagnostike, inicijalnog pregleda i zbrinjavanja, pacijent je hemodinamski stabilan i nalazi se na lečenju u UC KCV. D. M. (24) primljen je u Urgentni centar KCV sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave. Posle blagovremene dijagnostike i lekarske pomoći pacijent se nalazi na intenzivnom lečenju na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra Vojvodine“, poručuju u KCV. Iz bezbednosnih strukura nema komentara o ovom snimku.

Iz bezbednosnih struktura nisu komentarisali video koji se pojavio na društvenim mrežama.

Policijska uprava u Novom Sadu je u nedelju uveče saopštila da su M. M. (20), D. N. (21) i V. S. (20) osumnjičeni za krivično delo nasilničko ponašanje, dok se M. M. (21) tereti za nanošenje teških telesnih povreda.

Kako se navodi, ova četvorica se sumnjiče da su napali trojicu mladića sa područja Žablja i Bača i da su ih tukli rukama i nogama, te da su im nožem naneli ubodne rane, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, osnovnom javnom tužiocu u Novom Sadu.

Pojedine osumnjičene policija je uhapsila u nedelju oko 18 časova na Trgu Marije Trandafil i u akciji su učestvovali pripadnici interventne jedinice koji su provalili u jedan od stanova, kao i inspektori u civilu.

Prema informacijama 021.rs, policija u saradnji sa tužilaštom radi na utvrđivanju svih detalja ovog incidenta, a istraga će pokazati da li ima razloga za dodatnim privođenjima i novim krivičnim prijavama.

Saslušan Ivan Kontić: Kompletan snimak će se pojaviti kad-tad

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

217 Shares
217 Shares
Share via
Copy link