Novi Sad Vesti

Pustili buvu da Prajd stiže u Sremske Karlovce i Krušedol, usledila je mržnja bez granica

sremski karlovci
Foto: Facebook

Poslednjih nekoliko dana društvenim mrežama je kružila informacija da će manifestacija Evroprajd organizovati posetu manastiru Krušedoli  osnovnoj pkoli u Sremskim Karlovcima.

Očekivano, ili ne, ali takve informacije su naišle na ogromno interesovanje javnosti, a ispod postova su se ređale poruke mržnje.

Iz Evroprajda za 021.rs navode da su u pitanju dezinformacije, te da takve posete nisu bile ni planirane.

Pre petnaestak dana u Fejsbuk grupi “Sremski Karlovci Aktuelno” pojavili su se navodi da će posetioci manifestacije Evroprajd posetiti ovo mesto i tom prilikom gostovati u Osnovnoj školi “23. oktobar” kako bi pričali o problemima LGBT zajednice.

Potom su se pojavile i objave da su meštani sela Krušedol, Maradik, Velika Remeta i Čortanovci najavili blokadu svih puteva i prilaza manastiru Krušedol kako bi “sprečili dolazak najavljenih prajdista u ovu pravoslavnu svetinju”.

Najavljen je i protest roditelja osnovne škole, a njima će se “priključiti” i građani nezadovoljni najavljenim dolaskom u Karlovačku bogosloviju, Karlovačku gimnaziju… Pokrenute su i peticije kako bi se sprečilo održavanje Parade ponosa.

Portal 021.rs navodi da su informacije o organizovanju građana i petacijama takođe lažne.

Ovakve objave su veliku pažnju privukle na stranicama kao što su “Svetosavska Srbija” i “Pravoslavni manastiri i crkve”. Samo na ove dve stranice, objave imaju više od 1.000 lajkova i isto toliko deljenja objava.

Kao i obično, laž je bila samo povod za mržnju, pa se tako mogu videti komentari kako “to treba proterati iz zemlje”, da “tu bagru pedera i lezbejki treba uništiti kao gamad”, da je “red da se promeni sve u zemlji… šipka samo i redom sve koji idu protiv naroda”…

Pročitajte više na 021.rs

Episkop banatski prokleo premijerku i žali što nema oružje da s njime ode na Prajd (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link