Beograd

Tragedija na Novom Beogradu, 6 osoba poginulo u požaru

Šest osoba poginulo je u požaru na Novom Beogradu, saopštio je MUP.

U požaru koji je izbio rano jutros u stambenoj zgradi na Bulevaru Milutina Milankovića 110, još šest osoba je povređeno.

Vatrogasci su u jednom stanu pronašli tri osobe koje nisu davale znake života, u drugom stanu jednu, a u trećem još dve osobe, prenosi “Blic”.

Kako piše taj list, među stradalima su i majka i sin.

Jedna žena stara 68 godina zadobila je opekotine drugog stepena. Svi povređeni su prevezeni u Urgentni centar i na Vojnomedicinsku akademiju.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je požar izbio na sedmom spratu, nakon čega se proširio na osmi i deveti.

“Sve je navodno počelo iz jednog stana u kojem živi stariji čovek i sada kada smo uglavnom u stanovima trebalo bi da vodimo računa o električnim uređajima, da ih ne ostavljamo uključene i da budemo oprezniji. Ovo je užasna tragedija”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, jedan od vatrogasaca zadobio je opekotine dok je stariju ženu iznosio iz stana zahvaćenog požarom.

Kako navodi MUP, požar je lokalizovan i u toku su njegovo dogašivanje. U intervenciji je učestvovalo 30 vatrogasaca-spasilaca sa 11 vozila.

Izvor: 021.rs, Blic, FoNet

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

104 Shares
104 Shares
Share via
Copy link