Magazin Svet

Heroji otišli u pomoć Grčkoj, 37 srpskih vatrogasaca u velikoj borbi na Eviji

vatrogasci

Srpski vatrogasci stigli su na Eviju u Edipsos, gde će se pridružiti grčkim kolegama u gašenju vatrene stihije. Na Eviji, najvećem ostrvu u Egejskom moru, a drugom po veličini u Grčkoj, ostalo je između 450 i 500 srpskih turista od kojih će polovina već u toku dana otići.

– Sa vatrogascima je stigla i medicinska ekipa, a očekuje se i dolazak tri helikoptera MUP-a Srbije –  izjavio je konzul Srbije u Atini Milan Vukosavljević za Tanjug.

Konzul Vukosavljevic podsetio je da je prekjuče 200 srpskih turista evakuisano iz mesta Pefki na grčkom ostrvu Evija. Oni su zbog šumskih požara koji su se približili naseljenom području, noć proveli na trajektima.

evia-grcka-pozar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Sektor za vanredne situacije uputili su juče posebnu jedinicu od 37 pripadnika sa 14 vozila i tri helikoptera u Grčku da pomognu kolegama i građanima na ostrvu Evija u borbi porotiv vatrene stihije. Osim Srbije, Grčkoj su pomoć uputile 11 članica Evropske unije, Egipat, Izrael, Kuvajt, Moldavija, Katar, Švajcarska, Ukrajina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države, prenosi 24sedam.

Požari i dalje besne u Grčkoj, a najgore je trenutno na ostrvu Evija gde je vatra zahvatila i kuće u pet sela. Spasioci su se tokom vikenda nadali da će požar lokalizovati pre nego što zahvati stambene objekte.

Grčko ostrvo Evija na udaru je šumskih požara, a prizori su zaista zastrašujući. Hiljade hektara zemlje je spaljeno, a dogodilo se i ono od čega su spasilačke službe strahovale, vatra je zahvatila i kuće.

Gori Vinča, Beograd se guši: “Ne moram ni pljugu da zapalim”

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

532 Shares
532 Shares
Share via
Copy link