Beograd Magazin

Potresni prizori u kineskom tržnom centru, vatra progutala sve, pa i srpski san trgovaca iz Kine

pozar-bg-kineski-trzni-centar

Potresni prizori od jutros u kineskom tržnom centru u Bloku 70 na Novom Beogradu u kojem je sinoć izbio veliki požar. Objekat od 4.000 metara kvadratnih potpuno je uništen, a vlasnici lokala i članovi njihovih porodica na svoju ruku ulaze u objekat i pokušavaju sami da ugase požar, kao i da spasu ono malo stvari koje su ostale neoštećene.

Dima ima i dalje. Vatra je ugašena nakon deset sati borbe, ali strahuje se od eksplozija jer u centru ima plinskih boca. Nad objektom se dim i dalje nadvija stotinak metara uvis.

Tokom noćašnje borbe sa vatrom jedan vatrogasac lakše je povređen, ali na sreću od vlasnika radnji, njihovih porodica i radnika niko nije stradao niti je povređen.

Na licu mesta oseća se i dalje jaka koncentracija dima u vazduhu, a tu je i desetak vozila sa vatrogascima koji i dalje saniraju požar.

Vatrogasci su zvanično za N1 rekli da će se vatra gasiti barem još nekoliko dana – najmanje još naredna dva dana, a da će danas ceo dan sigurno trajati akcija.

Vlasnici lokala i njihove porodice su potreseni, noć su proveli u parkiću i nisu imali gde da prespavaju. Oni sve vreme na svoju ruku ulaze u objekat koji izgoreo i vade šta mogu da spasu.

Oni su čak i tokom noći pomagali vatrogascima. Unutar TC u prizemlju voda je do članaka, sve je uništeno, dim još uvek tinja i još uvek se požar gasi.

U samom centru ima oko 340 lokala. Stakla su popucala, limene kontrukcije su pale i veoma rizično je ulaziti jer svakog trenutka može da padne na glavu daska ili letva.

Okupljeni vlasnici lokala i porodice i dalje nemo gledaju i nalaze se ispred objekta.

Objekat potpuno razoren, strah od novih eksplozija

Prema još nezvaničnim informacijama, požar je izbio juče u 20 sati u prizemlju, u restoranu, a potom se proširio. Oko 22 časa delovalo je kao da je vatra lokalizovana, ali nešto iza 22 sata buknuo je ponovo. Dodatno je otežavalo situaciju to što je unutar objekta lako zapaljiva roba, kao i to što je deo konstrukcije zgrade od drveta.

Vatrogasci su oko ponoći pokušali da uđu sa kiseonikom unutar objekta da bi sanirali epicentar požara, ali nisu uspeli u prvi mah, potom su pokušali i da iseku preko krova metalnu konstrukciju da bi tim putem okončali požar, ali nisu uspeli.

Tek oko dva isata za ponoći u većem delu objekta lokalizovan je požar, ali vatra i dalje tinja, piše N1.

I vatrogasci i vlasnici lokala i dalje strahuju da može doći do eksplozije jer unutar objekta postoji i dosta plinskih boca. Pored toga, objekat je imao i ranije dosta problema sa instalacijama, pa se ne isključuje mogućnost da je i to uzrok požara.

MUP: Požar lokalizovan u 4.30

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, jutros u 4.30 časova lokalizovali su požar koji je sinoć zahvatio oko 4.000 kvadrata tržnog centra u Novom Beogradu, saopštio je MUP Srbije.

U gašenju je učestvovalo 127 vatrogasaca-spasilaca sa više od 50 vozila. Trenutno je na terenu 32 vatrogasaca-spasilaca sa osam vozila, koji intenzivno rade na dogašivanju požara, navodi se u  saopštenju.

Tužna slika Toplice, mutne, prljave i zagađene reke okovane đubretom sa obala. Ovo je priča o nama

Luftika

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • pa kada su gasili požar sa jednim šmrkom koji se odma pretvori u paru iz koje lako kiseonik može da se apsorbuje nije ni čudo što gsa nisu lokalizovali ranije. Gasili su požar od 20:50 min a došli minut dva posle 20. h Gasili sa jedenim crevom na korpi a do tada šetkali okolo. Struju isključili u 9:30 a pravo gašenje je počelo oko ponoći a tada je ceo krov bio u plamenu. Tada je došao veći broj vatrogasaca i ozbiljno su prionuli poslu. Sutra dan sam videla u novinama da je tada i Vulin bio tu. To je bila odlična scenografija za fotke .

1.4K Shares
1.4K Shares
Share via
Copy link