Horoskop Horoskopski znakovi

Poslednji retrogradni Merkur u 2023. godini pokvariće vam praznično raspoloženje

sideways-shot-pensive-young-girl-has-coffee-break-after-strolling-across-city-holds-smart-phone-device-checks-email-box-focused-into-distance
Foto: wayhomestudio / Freepik

Poslednji retrogradni Merkur ove godine započinje 13. decembra i to će biti tronedeljni period u kojem će svako od nas imati priliku da uspori i razjasni učinjeno u prethodnom periodu kako bi se što bolje pripremio za svoje planirane buduće aktivnosti.

Svaki horoskopski znak biće podstaknut da se ponovo fokusira na svoje trenutne ciljeve i ambicije, a ukoliko ste se borili da dođete do stabilnosti za kojom žudite, dozvolite da vam poslednji retrogradni Merkur u 2023. pomogne na putu ispunjenja tog cilja.

Retrogradni Merkur u Jarcu bez izuzetka utiče na svaki horoskopski znak, a evo i kako:

Ovan (20. mart – 20. april)

Merkur će 13. decembra retrogradirati u vašem 10. polju karijere, omogućavajući vam da preradite sve planove ili poduhvate koje imate na umu za svoju profesiju. Kada je u pitanju posao, potrudite se da isplanirate jasan put ka napred.

Ipak, kako se Merkur vraća kroz kosmos, bićete skloniji da pritisnete pauzu u svim poslovnim dogovorima koji su trenutno u izradi. Ne brinite, ta pauza će na snazi biti samo privremeno.

Bik (20. april – 20. maj)

Kako Merkur retrogradira 13. decembra, ponovo ćete procenjivati ​​svoje stavove i upitati se da li se osećate zadovoljno trenutnim filozofijama i stavovima koje sledite ili je možda vreme za promenu perspektive?

Iako ste obično spori sa promenama, sada je odlična prilika da se dodatno obrazujete o nekoj temi o kojoj želite više da saznate.

Blizanci (20. maj – 21. jun)

Ovog 13. decembra će vaš vladar Merkur retrogradirati u Jarca, menjajući vam perspektive kada je u pitanju novac i ostali resursi.

Ako ste do sada ulagali svoje vreme i sredstva na načine koji se nisu isplatili, sada je dobar trenutak da iznova procenite svoje napore.

Takođe, ovog meseca možete otplatiti svoje dugove ili se pobrinuti o svojim finansijama. To će vam omogućiti da se osećate spremnijim za predstojeću godinu.

Kako se kraj godine približava svi se u ovim turbulentnim vremenima sa potpunim pravom pitamo šta nas to čeka u narednoj godini i kako će položaj planeta uticati na nas, kako na kolektivnom tako i na individualnom planu.

Rak (21. jun – 22. jul)

Retrogradni Merkur će vas naterati da se upustite u neke važne razgovore koji se tiču prirode vaših odnosa sa drugim ljudima. Možda ćete shvatiti da više razmišljate o budućnosti, nego o onome što vam se trenutno događa u ljabavi.

Budite oprezni zbog potencijalnih nesporazuma između sebe i drugih jer će ljudima u vašem životu biti neuporedivo jednostavnije da lakše nego obično izvuku vaše reči iz konteksta.

Lav (22. jul – 23. avgust)

Kako se Merkur retrogradira u vašoj šestoj kući produktivnosti i rutine, osmišljavaćete efikasnije načine kako da se nosite sa svojim obavezama.

Tokom ovog tranzita možda ćete uvoditi nove navike u svoju svakodnevicu ili eksperimentisati sa novim režimom ishrane.

Ove nove prakse možda još uvek nisu prisutne u vašem životu, ali promena navika doneće preko potrebnu promenu u perspektivi života.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Merkur, vaš vladar, retrogradiraće 13. decembra pozivajući vas da preispitate hobije i kreativne aktivnosti kojima ste se do sada bavili.

Možda imate neke umetničke ideje o kojima ste razmišljali, a koje još uvek niste realizovali.

Možda ste na tragu ljubavne veze koja zahteva jasniju komunikaciju. U svakom slučaju, ovog meseca nameravate da malo više odmarate, a to je vrlo dobar cilj za sam kraj godine.

Vaga (22. septembar – 21. oktobar)

Tokom ovog retrogradnog Merkura očekuju vas neki vrlo važni razgovori sa članom ili članovima porodice, ali i prijateljima.

Želećete da svoje poslove dovedete u red. Ukoliko ste razmišljali o preseljenju, budite sigurni da ste se pobrinuli za sve neophodne obaveze u vašem trenutnom domaćinstvu pre nego što istražite svoje mogućnosti.

Škorpija (21. oktobar – 22. novembar)

Svoje trenutne misli, mišljenja i ideje preispitaćete tokom trajanja ovog retrogradnog Merkura.

Okružite se ljudima, mestima i stvarima koje vas mentalno stimulišu. Kako nećete želeti da izađete van svoje zone komfora, bićete skloniji da se uključite u razgovore koji izazivaju i podržavaju vaš tipičan način razmišljanja.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Merkur retrogradira u vašu drugu kuću imovine, pružajući bliži uvid na vaš trenutni budžet i potrošačke navike.

Odlično je vreme da identifikujete vaše finansijske ciljeve za iduću godinu. Moguće da ćete morati da stežete kaiš.

Iako možda imate osećaj da čak i previše zatežete u štednji, to služi svojoj svrsi, jer će vam pomoći da uspostavite stabilnost koju tražite.

Jarac (19. decembar – 20. januar)

Retrogradni Merkur ovoga puta se odvija u vašoj prvoj kući identiteta i samoizražavanja, zbog čega ćete eksperimentisati sa različitim oblicima komunikacije.

Iako možda ovog meseca niste toliko skloni da svoje misli i ideje delite sa svetom, neke stvari oko vašeg identiteta biće vam malo jasnije.

Iako ne primećujete trenutni napredak, ovaj period retrogradnosti će vam pomoći da se pokrenete iznutra.

Vodolija (19. januar – 20. februar)

Retrogradni Merkur će 13. decembra Vodolije gurati u period introspekcije.

Tokom ovog vremena, osetićete sklonost ka razmišljanju o svojoj percepciji i aktuelnim dešavanjima u sopstvenom životu.

Zapitajte se, kakav je vaš trenutni način razmišljanja i da li se može reći da je konstruktivan?

Ukoliko je odgovor negativan, sada je pravo vreme da napravite neke promene. Počnite sa suočavanjem, ali se zaštite od prevelike samokritike jer vam to neće pomoći.

Ono o čemu razmišljate na kraju zapravo oblikuje vašu stvarnost.

Ribe (20. februar – 20. mart)

Ribe će u toku ovog retrogradnog perioda preispitivati svoja prijateljstva i aktivnost na društvenim mrežama.

Okružujete li se ljudima koji će u vašem životu biti prisutni na duže staze ili su ova poznanstva samo privremena?

Ono što je važno, to je da vaš unutrašnji krug bude dosledan i pouzdan, a kako retrogradni period bude išao ka svom kraju dobićete jasnoću oko toga da li su poznanici vredni daljeg ulaganja ili ne.

5 horoskopskih parova koji će se zaljubiti u 2024. godini, pronaći mir, strpljenje i predanost

Čitajte Luftiku na Google vestima

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

71 Shares
Share via
Copy link