mamarijum-klub-za-mame
© Foto: Jovana Rakić
Lifestyle Radionice Vesti Novi Sad

Posetite novosadski Mamarijum – klub po meri mladih majki

Šta nastane kada se udruže 3 mame Novosađanke? Nastane novosadski Mamarijum. To je klub gde mame mogu da dođu da se druže, dobiju savete, razmene iskustva, opuste se i vežbaju.

mamarijum-mame-novi-sad
© Foto: Jovana Rakić

Tamara Josić Šolar, Tatjana Ristić i Miljana Lekić Jovanović su osnovale klub Mamrijum kako bi rešile nedoumice žena koje su se odlučile za majčinstvo, u periodu trudnoće, ali i posle porođaja.

– Ideja je nastala spontano na Štrandu. Mi mame smo se tamo družile i razmenjivale iskustva. Sada, kada ne možemo biti na Štrandu rešile smo da prilagodimo jedan prostor za druženje i pozovemo i druge mame – kaže Tamara.

Ona ističe da mame više vole da dolaze u Mamarijum, nego u kafić, jer ne moraju da se sređuju i brinu da li će druge goste uznemiravati plač dece.

– Danas možemo mnogo informacija o majčinstvu pronaći na internetu, ali u moru informacija, mi više ne znamo u šta da verujemo – kaže Tamara i dodaje da mame mogu uvek da im se obrate ukoliko im je potreban savet.

mamarijum-mame-ns
© Foto: Jovana Rakić

Majke ovde dolaze da popiju kafu, čaj, da se druže, ali i da vežbaju. U ovom klubu postoji nekoliko programa za mame, poput joge za trudnice, fitnesa, razvojne gimnastike i psihološkog savetovališta. Program joga za trudnice olakšava trudnoću i porođaj, a obuhvata psihomentalno isključenje, zagrevanje i opuštanje tela, fizičke vežbe i vežbe disanja, kao i Kegelove vežbe. Fitness je namenjen mamama koje žele da se vrate u formu. Postoji mogućnost da one vežbaju zajedno sa svojim detetom. Program razvojne gimnastike drži fizioterapeut iz Dečije bolnice, a on savetetuje o tome kako najbolje savladati motoričke izazove.

Ovaj klub je prilagođen potrebama majke sa detetom, sa povijalištima, udobnim foteljama, jastukom za dojenje, stolicama za hranjenje beba, ležaljkama za bebe, ograđenim prostorom za igranje beba koje puze, kao i stolovima i stoličicama za decu. Čak su i zidovi prilagođeni, tako da deca mogu da crtaju po njima, jer se crtaži mogu lako obrisati. Deca u Mamarijumu imaju priliku da se druže sa drugom decom. U ovaj klub svraćaju mame sa decom od 2 meseca pa do 6 godina.

mamarijum-mame-i-deca
© Foto: Jovana Rakić

Mamama kojima je potreban mir, imaju priliku da se izvdvoje u posebnu prostoriju, da štrikaju, čtataju knjigu, novine, rade na računaru.

Mesečna članarina do kraja novembra je po promotivnoj ceni od 1.200 din. U cenu članarine je uračunat neograničen boravak u klubu u toku radnog vremena  od 10 do 18h radnim danom.

Saznajte ko su Mame Novosađanke!

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da komentarišeš

Share Tweet Share Share Follow