Magazin Srbija

Ponoš: Vučić da nam kaže da li se češće moli bogu ili se besi

zdravko-ponos

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš ocenio je da se aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne ponaša primereno ozbiljnosti situacije u Evropi i da bi trebalo da se povuče sa funkcije „i pre izbora“ ukoliko, kako je rekao, ne može da se nosi sa izazovima.

Navodeći da je zbog sukoba u Ukrajini Evropa na „istorijskoj prekretnici“, Ponoš je ocenio da je „nedolično“ da predsednik Srbije tim povodom „saopštava građanima svoju nedoumicu ‘da li da se češće moli Bogu ili da se besi“.

– Spoljna politika ne može biti zasnovana na ličnim odnosima. Vladimir Putin i drugi zvaničnici su uvek dolazili u vreme kampanje, a sad Vučiću neće da se jave ni na telefon – naveo je Ponoš koji je ponovo pozvao „odlazećeg predsednika“ na televizijski duel, navodeći da to treba da bude civilizovan razgovor kako bi se građanima pokazalo da je moguće razgovarati i da je „dosta podela u urušenoj Srbiji“.

Ponoš je rekao da je potrebno da se pojavi u predizbornom programu televizije Pink iako je, kako je ukazao, to televizija koja je „sejala govor mržnje“.

– Da su apostoli zaobilazili neke krajeve, hrišćanstvo se nikad ne bi proširilo – naveo je predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije i dodao da je njegova obaveza da predstavi svoj program što većem broju građana.

Ponoš protiv ulaska Srbije u NATO, za Vučića kaže da je „kraljica drame“

Izvor: Beta

OGLAS

51 Shares
Share via
Copy link