Horoskop Horoskopski znakovi

Pomračenje Meseca 25. marta nosi neopisivu dramu, a 3 znaka naći će se na ivici propasti

horoskop briga
Foto: Shutterstock

Prvo od čak četiri pomračenja Meseca i Sunca u 2024. godini dogodiće se 25. marta, kada ćemo svedočiti pomračenju Meseca na petom stepenu Vage, a već 8. aprila stiže nam i totalno pomračenje Sunca u Ovnu.

Iako se ove prirodne astro pojave događaju nekoliko puta tokom godine, one u velikoj meri utiču na našu podsvest, raspoloženje, san, odluke koje donosimo, zdravstveno stanje i još mnogo toga.

Mesec podiže nivo vode na našoj planeti, izazivajući plimu i oseku, a isto se dešava i sa vodom u našem telu. Zemljin satelit je astrološki simbol žena, pa posmatranje pomračenja golim okom više utiče na njih (hormonski disbalans, problemi u trudnoći), nego na muškarce, ali kod oba pola remeti prirodnu ravnotežu tečnosti u telu.

Mesec takođe više utiče na Rakove, Bikove i Ribe, znakove u kojima je njegov uticaj naglašen, a kada je pomračen (nađe se između Zemlje i Sunca) mogu biti osetljiviji nego obično. Mogući su i problemi sa kožom, bubrezima, oticanjem nogu zbog zadržavanja vode u organizmu, glavobolje, problemi sa vidom, visokim pritiskom.

Pomračen mesec simbol podsvesti, emocija, mašte…

Pomračen Mesec, simbol podsvesti, emocija, raspoloženja, mašte i intuicije, u Vagi (partnerski odnosi, profesije koje podrazumevaju prisustvo u javnosti, pravosuđe, advokatura, moda), 25. marta će obrazovati dobar aspekt, trigon, sa Plutonom (moć, harizma, novac) na prvom stepenu Vodolije (bunt, neočekivane okolnosti, internet, kontakti sa strancima).

Ovaj aspekt donosi uvećanje prihoda preko zajedničkih poslova sa partnerom, kontakata sa strancima, bavljenja javnim delatnostima, advokaturom, modom.

Mesec (žene, emocije, narod), takođe, pravi napet aspekt (inkonjunkciju) sa Marsom (muškarci, energija, agresija, povrede) u Ribama (tajnost, podsvest, institucije zatvorenog tipa, bolnice, zatvori, laboratorije) zbog čega će žene biti ugrožene od muškaraca koji piju, kockaju se ili konzumiraju nedozvoljene supstance.

Još jedan loš aspekt, opozicija sa Neptunom (alkohol, droga, obmane, prevare), upozorava na dodatni oprez u saobraćaju, budući da će za volanom biti više osoba pod uticajem alkohola ili narkotika.

Moguće su pogrešne procene

Ovakvi aspekti obično vode i ka pogrešnim procenama, zbog čega bi bilo bolje da donošenje važnih odluka odložite za period posle 20. aprila (barem dve nedelje nakon pomračenja Sunca, 8. aprila).

U periodu između dva pomračenja (od 25. marta do 8. aprila) nije poželjno donositi važne odluke, ni započinjati nove poslove, a posledice pomračenog Sunca će se osećati najviše šest, a najmanje mesec dana nakon 25. marta.

Nije vidljivo iz naše zemlje

Delimična pomračenja, poput lunarne eklipse 25. marta, manje utiču na naše zdravlje od totalnih, a njihov uticaj zavisi i od toga da li su vidljiva iz zemlje u kojoj živimo. Pomračenje Meseca neće biti vidljivo iz Srbije, a moći će da se posmatra iznad većeg dela Evrope, severoistočne Azije, većeg dela Australije i Afrike, Severne Amerike, Južne Amerike, sa Pacifika, Atlantika, Arktika, Antarktika.

Ipak, svi znaci će osetiti promene u partnerskim odnosima, pogotovo oni kojima se natalno Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars ili podznak, nalaze od trećeg do sedmog stepena Vage, Ovna, Raka i Jarca. Ovo se takođe odnosi na predstavnike onih znakova koji se bave poslom preko koga su prisutni u javnosti.

Izvor: Novosti, Žena Blic

3 znaka Zodijaka zasvrbeće levi dlan do kraja marta, smeši im se ogroman priliv novca

Marija Jovanović

♉ ♓
Rođena nežna i ratoborna. Obožava Bulgakova, Monea i astrologiju. Diplomirani profesor književnosti.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
49 Shares
Share via
Copy link