Magazin

1 od 393 žene koje su tužile Mariniku: Moja baka lično se oseća mnogo loše

zamenica gradonacelnika jagodine

Potpredsednicu Stranke Slobode i pravde (SSP), Mariniku Tepić, tužilo je 393 žena iz Jagodine, nakon što je Dragan Markovića Palmu optužila za podvođenje. Jedan od njih je i pomoćnica gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović, koja za N1 kaže da je bila na svim putovanjima i proslavama koje je organizovao Markovići da ni na jednoj od njih nije zabeležena nijedna neprijatnost.

“Čast je i zadovoljstvo raditi za Markovića, a zbog niza laži i kleveta koje je iznela Marinika Tepić protiv nje su podnete tužbe.”

„Juče smo u Jagodini podnele tužbu, tačnije 393 žene zaposlene u javnom sektoru podnele su krivičnu prijavu protiv Marinike Tepić jer nas je na najgnusniji i najogavniji način uvredila putem sredstava informisanja kad je u Utisku nedelje iznela niz laži na račun žena zaposlenih u javnom sektoru i to ne možemo da zaboravimo jer nas je uvredila i ponizila na najgori mogući način“, rekla je Marija Jovanović.

“Tepić je izgovorila da gotovo sve žene zaposlene u javnom sektoru u Jagodini su preko posla došle do telefona za druženje, da su privođene u nekim stanovima i da ona koja se dobro pokazala je došla do posla, a koja se nije dobro pokazala nije dobila posao“.

Kako ističe, njeni navodi su “najgore laži”.

„Marinika Tepić nije povredila samo nas, već i naše porodice, očeve, majke, braću, sestre, muževe, bake i deke…“, rekla je Jovanović.

O navodima da su jagodinske žene bile na neki način primorane da podnesu tužbu protiv Marinike, Jovanovićeva je istakla da je u pitanju još jedna u nizu laži.

„Saradnik sam Dragana Markovića Palme već 13 godina i ja sam predsedniku najavila da ćemo podneti krivične prijave jer su me žene kontaktirale. Ogorčene su žene, ogorčeni su i njihovi muževi i to je najmanje što možemo da učinimo da sačuvamo reputaciju – da tužimo Mariniku Tepić“, rekla je.

„Mi ovim branimo svoju čast, svoj ugled i posao koji smo dobili na pošten način“, rekla je Jovanović i dodala da radi poslovima zapošljavanja u SO Jagodina 13 godina i da svako ko je došao radi test opšte kulture i na osnovu svog znanja, svoje stručne spreme, sposobnosti, a ne pobodobnosti dolazi do posla.

„Ko uradi test opšte kulture i informisanja, ko ima adekvatnu stručnu spremu dobija posao naravno“, kaže.

„Žene iz javnog sektora su ponižene njenom izjavom, izazvala je paniku, nered, zaprepašćenje kod naših porodica, svi su zabrinuti. Moja baka lično se oseća mnogo loše“, rekla je Jovanović.

Na pitanje kakve su to žurke organizovane, kaže da je normalno da nakon uspešnog posla, otvaranja fabrika „da ćete imati radni ručak za investitore“.

Ona je rekla da nije isključeno da će žene iz Jagodine tužiti i funkcionerku Narodne stranke Sandu Rašković Ivić zbog iznetih navoda o plesanju oko šipke na tim žurkama.

Na pitanje kako je raditi s Markovićem Palmom, kaže:

„Dragan Marković Palma ima saradnice koje za njega rade više od 10 godina. Čast i zadovoljstvo je raditi za njega. On je pre svega porodičan čovek, veliki domaćin srpski, neko ko je 47.000 građana odveo na putovanja van zemlje. Bila sam na svim putovanjima i proslavama i njihov sam organizator“, rekla je Jovanović i dodala da se nije desila nijedna neprijatnost na tim putovanjima i slavljima.

„Bilo je muzike, naravno da će je biti. Niko ne bi došao u grad tame, dolaze u grad svetlosti, grad budućnosti i tako će biti u narednom vremenskom periodu“, rekla je Jovanović.

Može li neko u Jagodini da skupi muda i kaže da li je podvođenje javna tajna?

196 Shares
196 Shares
Share via
Copy link