Svet Vesti

Pomešali Budimpeštu i Bukurešt, završili na pogrešnom meču i postali šampioni Evrope u gluposti

navijaci francuske

Šestorica navijača Francuske zaslužili su podsmeh čitave fudbalske Evrope. Naime, oni su promašili i grad i državu i umesto na meču reprezentacije Francuske završili stotinama kilometara dalje od željene destinacije.

Dvojica Leona, Žoel, Didije, Manuel i Žak planirali su da u Budimpešti gledaju reprezentaciju Francuske i Portugalije, ali su završili u Bukureštu zahvaljujući nepažnji, ili skandaloznom neznanju.

Kako piše rumunski list, „Jurnalul National“, ova šestorka zatečena je u centralnoj bukureštanskoj stanici kako sedi i pije pivo sa Ukrajincima.

Preostalo im je da uz TV isprate svoju reprezentaciju, dok su Ukrajinci pevali i spremali se za meč protiv Austrije na kraju grupne faze.

Ta utakmica igrala se u ponedeljak, a Francuzi su rešili da odustanu od opcije da otputuju za Budimpeštu, iako su imali dovoljno vremena.

Uzeli su smeštaj u Bukureštu i tu odgledali utakmicu protiv Portugalije.

Celu priču otkrio je rumunski novinar Adi Munteanu, koji je pratio navijače i bilo mu je čudno što šestorica momaka rezervisano sedi pored raspevanih Ukrajinaca.

Pitao ih je da li su došli iz Kijeva, a jedan od momaka je sve ispričao: Greškom smo ovde. Moraćemo da naučimo više o Evropi.

Slična greška desila se grupi od čak 400 navijača Atletik Bilbaa 2012. godine, s time da su oni tada privatni let uzeli za Budimpeštu, a ne za Bukurešt, gde se igralo finale Lige Evrope.

Uz to, navijači Liverpula su svojevremeno pomešali Genk i Gent, pa su ostali bez mesta na tribinama.

Izvor: Nova

Tragična filmska priča najkontroverznijeg fudbalera današnjice

Share via
Copy link